Днес представители на Националния оперативен щаб в лицето на проф.

...
Днес представители на Националния оперативен щаб в лицето на проф.
Коментари Харесай

Проверяват кооперативни пазари във връзка с мерките срещу коронавирус

Днес представители на Националния действен щаб в лицето на проф. Тодор Кантарджиев и доцент Ангел Кунчев ще посетят кооперативни пазари в страната. Целта на инспекцията е на място да се види организацията по използването на издадената през вчерашния ден от министъра на опазването на здравето заповед за противоепидемичните ограничения на териториите на борсите. Това оповестиха от Здравното министерство.

Очаква се в границите на деня шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев да посети градовете Враца и Монтана.

Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев ще инспектира кооперативния пазар в гр. Стара Загора след 15 часа през днешния ден. Утре доцент Кунчев ще бъде в Пловдив.

Всяка община сама би трябвало да си сътвори организация за действието на кооперативните и фермерски пазари. Местните управляващи би трябвало да отчетат съответната специфичност като разположение, потенциал и брой на участващи производители за директни доставки на дребни количества първични материали и храни до краен консуматор. Разбира се, належащо е да се съблюдават ограниченията, които планува изключителното състояние. Местните управи обаче могат да разширят площта на фермерските пазари, само че с слагане на осведомителни табели за съблюдаване на ограниченията и слагане на заграждания, за попречване скупчването на хора и установяване на наложително еднопосочно придвижване в границите на пазара.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР