Днес, преди официалното откриване на автомобилния салон в Китай, Volkswagen

...
Днес, преди официалното откриване на автомобилния салон в Китай, Volkswagen
Коментари Харесай

Електрическият Volkswagen ID. ROOMZZ с премиера преди откриването на изложението в Китай

Днес, преди формалното разкриване на автомобилния салон в Китай, Volkswagen показа ID. ROOMZZ - най-новият член на моделното семейство ID. Многофункционалният повсеместен модел е SUV с нулеви равнища на излъчванията и петметрова дължина на каросерията, който може да отговори еднообразно добре на условията на фамилията и бизнеса. Серийната версия на модела ще бъде показана в началото на китайския пазар през 2021 година. Външният дизайн на ID. ROOMZZ следва ясните и хомогенни линии на останалата част от моделното семейство ID. Наред с това, с доста от своите елементи концептуалният модел прави напълно нова крачка в сегмента на пълноразмерните SUV модели.
ID. ROOMZZ съчетава преимуществата на бъдещите IQ.DRIVE системи - при предпочитание от страна на лидера, автомобилът може да се движи гладко и изцяло автоматизирано (автономно придвижване Level 4) измежду останалите участници в придвижването в режим ID. Pilot. През това време пътуващите в ID. ROOMZZ получават информация посредством интерактивни светлинни зони.



Изцяло новата, гъвкава идея на вътрешното пространство дава опция за изключителна индивидуализация. Различните конфигурации на седалките могат да бъдат приспособени освен към персоналните стремежи и условия на пътуващите, само че и към съответния режим на придвижване.

Когато лидерът превключи на изцяло автоматизиран режим на придвижване, обособените седалки могат да се завъртят с 25 градуса в посока във вътрешността, което основава доста по-добра атмосфера и среда за връзка за всички на борда. Освен това, когато автомобилът се движи изцяло автоматизирано, режимът Relax на системата ID. Pilot дава опция на всеки пасажер да контролира седалката си самостоятелно и според от своите потребности и желания. В този режим ситуацията седалката може да се трансформира и от изправено към полегнало.

ID. ROOMZZ не разполага с обичайно арматурно табло. В ръчен режим на ръководство на ID. Drive, цифровият блок на контролните принадлежности дружно с кормилото наподобява „ плават” в пространството пред лидера. Цифровото контролно табло е изпълнено под формата на напълно стъклен челен панел, а цифровизираният волан е концептуално интегриран в панела.

Използваните в интериора материали също са необикновени. Тапицериите за седалки да вземем за пример са направени от AppleSkin™ - напълно нов артикул от естествена възобновима суровина. В “ID. Light” зоните на облицовките на вратите се ползват и особено обработени дървени фурнири. Системата CleanAir на собствен ред употребява дейна филтърна система, с цел да подсигурява, че въздухът в купето на автомобила ще остане чист даже и в случаите, в които околният въздух не е.

Акумулаторната батерия с потенциал от 82 кВтч обезпечава на ID. ROOMZZ опция за изминаване на пробег до 450 км (по стандарта WLTP) или 475 км (по NEDC, Китай) преди нужда от ново зареждане на батерията. Системата за бързо зареждане със 150 кВт (DC) на концептуалния модел разрешава до 80% от потенциала на акумулаторите на борда да се презареди за към половин час.

Двата електродвигателя със систематична мощ от 225 к.с. могат да задвижват колелата на предния и задния мост непрекъснато (електрическо двойно предаване 4MOTION). ID. ROOMZZ се форсира до 100 км/ч за 6,6 секунди и може да доближи (електронно ограничена) оптималната скорост до 180 км/ч. Както при всички електрически автомобили, оптималният въртящ миг на задвижващата система е на цялостно разположение на лидера когато и да е от момента на потеглянето.

ID. ROOMZZ ще бъде показан публично пред аудитория в границите на Auto Shanghai 2019 - едно от най-големите автомобилни изложби в Китай, което се организира в интервала от 18 до 26 април.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР