Днес преди обяд все още на места в Източна България

...
Днес преди обяд все още на места в Източна България
Коментари Харесай

Дъждовете продължават на места и днес

Днес преди обяд към момента тук-там в Източна България ще има валежи, само че към този момент по-слаби и в развой на прекъсване. Над останалата част от страната облачността ще се раздира и понижава в следобедните часове до най-вече слънчево време - това е прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

В източната половина от страната ще духа сдържан и краткотрайно мощен север-северозападен вятър. Максимални температури сред 21° и 26°. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца – ще стартира да се покачва.

По Черноморието преди обяд ще е най-вече облачно с превалявания, в обособени региони с гръмотевици. Около и след обяд преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра и ще намалее. Ще е прохладно с сдържан и мощен север-северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 23° и 25°. Температурата на морската вода е 25-28°, на север от н. Калиакра – 16 - 18°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините преди обяд облачността ще е забележителна и към момента тук-там в масивите от Централна и Източна България ще има валежи. След обяд преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра и намалее. Ще духа мощен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - към 15°, на 2000 метра – към 9°.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР