Днес преди обяд валежи от сняг, ще има главно в

...
Днес преди обяд валежи от сняг, ще има главно в
Коментари Харесай

Днес продължава да вали

Днес преди обяд превалявания от сняг, ще има основно в Северозападна и централните региони на Северна България, а в останалите места ще са от дъжд. В утринните часове в централните региони на Северна България е допустимо да се образуват поледици. Още преди обяд от югозапад преваляванията ще отслабнат и до вечерта ще спрат, най-късно, в Североизточна България. Вятърът ще е сдържан от изток-североизток, в Източна България до мощен, само че денем ще се ориентира от северозапад и ще отслабва. Максималните температури в крайните югозападни региони, Горнотракийската равнина и по Черноморието ще са сред 9° и 14°, в останалата част на страната - най-вече сред 1° и 6°.

 

В планините преди обяд ще бъде облачно, на доста места с превалявания от сняг, под 1700-1800 метра – от дъжд. Още преди обяд от запад преваляванията ще стопират, облачността ще се раздира и понижава, най-късно в планините в Източна България. Вятърът ще е мощен до плевел, само че денем ще се ориентира от югозапад и ще отслабва. Температурите ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра – към минус 1°.

По Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд, на доста места - обилни. До вечерта преваляванията ще отслабнат и спрат. Вятърът ще е сдържан до мощен, преди обяд от югоизток, по-късно денем ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са сред 13°-15°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала и денем ще отслабва.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР