Днес преди обяд валежи от сняг, ще има главно в

...
Днес преди обяд валежи от сняг, ще има главно в
Коментари Харесай

Зимата вилнее с пълна сила! Синоптиците съобщиха каква голяма опасност ни дебне, заради падналия сняг

Днес преди обяд превалявания от сняг, ще има основно в Северозападна и централните региони на Северна България, а на останалите места ще са от дъжд. В утринните часове в централните региони на Северна България е допустимо да се образуват поледици. Още преди обяд от югозапад преваляванията ще отслабнат и до вечерта ще спрат, най-късно, в Североизточна България. Вятърът ще е сдържан от изток-североизток, в Източна България до мощен, само че денем ще се ориентира от северозапад и ще отслабва. Максималните температури в крайните югозападни региони, Горнотракийската равнина и по Черноморието ще са сред 9° и 14°, в останалата част на страната - най-вече сред 1° и 6°. Това сочи прогнозата не дежурния синоптик Боряна Маркова в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.
В планините преди обяд ще бъде облачно, на доста места с превалявания от сняг, под 1700-1800 метра – от дъжд. Още преди обяд от запад преваляванията ще стопират, облачността ще се раздира и понижава, най-късно в планините в Източна България. Вятърът ще е мощен до плевел, само че денем ще се ориентира от югозапад и ще отслабва. Температурите ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра – към минус 1°.
По Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд, на доста места - обилни. До вечерта преваляванията ще отслабнат и спрат. Вятърът ще е сдържан до мощен, преди обяд от югоизток, по-късно денем ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са сред 13°-15°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала и денем ще отслабва.
На 19.11.2018 слънцето ще изгрее в 07:23 часа и ще залезе в 17:01 часа. Продължителност на деня 09:38 часа.
На 19.11.2018 луната ще изгрее в 15:22 часа и ще залезе в 02:50 часа. Осветеност на диска в 0h UT 81 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.
Жълт код за дъжд и снеговалежи е разгласен за цялата страна на 19 ноември.
На Запад снеговалежите ще продължат, а на Изток ще има обилни превалявания от дъжд – тук-там се чакат от 20 до 30л/кв.м. Пътната конюнктура ще бъде усложнена, тъй че шофирайте с нараснало внимание.
Снеговалежи ще има в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София - град, София – област, Перник и Кюстендил. Тук се чакат количества сред 10 и 25 л/кв. м., а снежна завивка в планинските региони - до 10 см. През втората половина от деня преваляванията от югозапад ще стопират.
В четири области - Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смолян, се чакат обилни превалявания най-вече от дъжд, а в планинските региони в нощните часове и от сняг. Количествата ще са сред 20 и 30 л/кв. м. Снежна завивка в планината ще бъде до 10-15 см.
Интензивни превалявания от дъжд се чакат в областите Кърджали, Хасково, Сливен, Стара Загора, Ямбол, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Добрич, Варна, Бургас и Силистра. Количествата ще са сред 20 и 30 л/кв.
Времето ще се задържи тъмно, студено и съвсем без смяна до четвъртък. Повече слънце ще има в петък и през уикенда, само че имайте едно на разум, тъй като въпреки всичко декември наближава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР