Днес преди обяд в равнините и котловините ще е мъгливо,

...
Днес преди обяд в равнините и котловините ще е мъгливо,
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 6 декември

Днес преди обяд в равнините и котловините ще е мъгливо, а над останалите региони ще бъде най-вече слънчево. Това заяви за Агенция " Фокус " Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
След обяд от запад ще стартира да се заоблачава. Ще е съвсем безшумно, в Източна България със слаб вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са от минус 6° до минус 1°, а оптималните – сред 5° и 10°, на местата с по-трайна мъгла и по-ниски. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и постепенно ще се намалява.
По Черноморието ще е най-вече слънчево, съвсем безшумно. След обяд вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще е слаб до сдържан. Максималните температури ще са сред 8° и 10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
В планините ще е най-вече слънчево. След обяд от запад ще стартира да се заоблачава. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра – към 2°.
През почивните дни облачността ще е променлива, постоянно забележителна и на обособени места ще има слаби валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до сдържан.
Минималните температури ще са по-високи спрямо предходните дни, в неделя в множеството места ще са над нулата; ще се покачат още и дневните температури и в неделя преобладаващите оптимални ще бъдат сред 10° и 15°.
В понеделник вятърът отново ще стане югозападен и в източната половина от страната и на север от планините доста ще се усили. Облачността от запад ще се усилва и вплътнява, към момента без превалявания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР