Днес преди обяд ще е слънчево. След обяд ще има

...
Днес преди обяд ще е слънчево. След обяд ще има
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 22 май

Днес преди обяд ще е слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места в Източна България и планинските региони ще превали временен дъжд. Ще духа слаб до сдържан западен вятър. Максималните температури ще са сред 23° и 28°. Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от междинното за месеца. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
По Черноморието ще е слънчево, след обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа сдържан западен вятър. Максималните температури ще са сред 21° и 27°. Температурата на морската вода е 16° - 19°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.
В планините ще е слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд, допустимо е и да прегърми. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи – мощен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра – към 10°.
В четвъртък сутринта ще бъде най-вече слънчево. Около обяд от запад на изток ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Към вечерта и през нощта против петък явленията ще станат по-интензивни. Вятърът още веднъж ще бъде от запад-северозапад, в Дунавската низина - сдържан. В петък облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На доста места ще има валежи, краткотрайно интензивни, съпроводени и с гръмотевици. Към края на деня вятърът от северозапад ще се усили. В събота явленията ще намалеят; краткотрайни валежи ще има в следобедните часове тук-там в Североизточна България и планините. Вятърът до края деня ще отслабне. Температурите ще се покачат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР