Днес преди обяд ще е предимно слънчево. Около обяд над

...
Днес преди обяд ще е предимно слънчево. Около обяд над
Коментари Харесай

Слънчево до обяд, после дъждове, гръмотевици, градушки, жълт код за 10 области


Днес преди обяд ще е най-вече слънчево. Около обяд над Западна България, а до края на деня и над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб от северозапад, в Дунавската низина – сдържан от запад. Дневните температури ще доближат 22-27 градуса. Вечерта и през нощта против петък явленията в Южна България ще са интензивни, ще има условия за значителни превалявания, гръмотевични стихии и градушки. Така синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология са оповестили жълт сигнален код за 10 области. Това са Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Габрово, Сливен и Ямбол.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и още малко ще се намали.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Вечерта явленията ще са по-интензивни и допълнително региони. Вятърът ще е слаб до сдържан от северозапад, с краткотрайни усилвания преди и по време на гръмотевични стихии. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17 градуса, на 2000 метра – към 10.

Над Черноморието ще доминира слънчево време, с повече облаци в следобедните часове. Вечерта на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 23 и 27 градуса. Температурата на морската вода е 17-18. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР