Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд отново

...
Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд отново
Коментари Харесай

Очаква ни слънчева петъчна сутрин, следобед ще превали

Днес преди обяд ще бъде най-вече слънчево. След обяд още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, тук-там - краткотрайно интензивни превалявания. В планинските региони и ще прегърми. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са най-вече сред 16° и 21°. 

По Черноморието облачността ще е променлива, след обяд - забележителна, купесто-дъждовна и на доста места ще превали кратковременно. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 16° - 18°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

В планините облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна. След обяд на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - до мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 10°, на 2000 метра - към 4°.

До края на май и при започване на юни времето ще се задържи хладно за интервала. Въздушната маса ще остане неустойчива. Ще има и слънчеви часове, само че облачността по-често ще бъде забележителна, към и след обяд купеста и купесто-дъждовна. На места ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони след обяд интензивни и съпроводени с гръмотевици. През почивните дни вятърът ще е от запад-северозапад, слаб до сдържан, преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 18° и 23°. В началото на идната седмица вятърът ще отслабне, дневните температури едва ще се намалят. Остават изискванията за превалявания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР