Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд и

...
Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд и
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 12 август

Днес преди обяд ще бъде най-вече слънчево. След обяд и до среднощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 29° и 34°. Атмосферното налягане едва ще се намали и ще е близо до междинното за август. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Над Черноморието ще доминира слънчево, след обяд с краткотрайни нараствания на облачността, само че без превалявания. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 27°-31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините преди обяд ще е най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Максимална температура на височина 1200 метра към 21°, на 2000 метра – към 13°. 
В четвъртък и петък още веднъж в часовете към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. През първия ден ще превали единствено на обособени, през втория на повече места, основно в планинските региони. Има, въпреки и по-малка, възможност да превали и в Североизточна България. В четвъртък и температурите ще са малко по-ниски. В събота в Западна България ще има условия за развиване на мощна купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има превалявания, след обяд краткотрайно инензивни и с гръмотевични стихии. Там ще бъде и по-хладно по отношение на предходните дни. В източната половина от страната още веднъж ще бъде слънчево и по-топло.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР