Днес преди обяд над Северна и Източна България ще се

...
Днес преди обяд над Северна и Източна България ще се
Коментари Харесай

Седмицата започва със студ, носи и по-топло време

Днес преди обяд над Северна и Източна България ще се задържи с ниска слоеста облачност. Над югозападните региони облачността ще се раздира и понижава.

След обяд в западната половина от страната ще бъде най-вече слънчево, до момента в който на изток облачността към момента ще е забележителна, без превалявания. Ще духа слаб северозападен, в Източна България – сдържан северен вятър. Максималните температури в множеството места ще са сред 0° и 5°, в София - 1-2 градуса.

По Черноморието ще бъде най-вече облачно с ниска слоеста облачност, без превалявания. Привечер и през нощта против вторник облачността ще се раздира и понижава. Ще духа слаб, след обяд - сдържан северен вятър.

Максималните температури ще са 3°- 5°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 7° - 8°.

В планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - мощен вятър от север-североизток. Максималната температури на височина 1200 метра ще е към 0°, на 2000 метра - към минус 5°.

Във вторник и сряда ще доминира слънчево време. Вятърът ще е от запад-северозапад, слаб, основно в Дунавската низина и по Черноморието до сдържан, по-късно през втория ден ще стартира да се усилва. Минималните температури ще са до минус 5°, минус 7°.

Дневните ще се покачат доста, само че за малко. В сряда оптималните ще доближат тук-там до 12°-14°, само че по-късно денем с увеличаване на северозападния вятър ще стартира бързо захлаждане.

Облачността краткотрайно ще се усили, в четвъртък ще е променлива, съвсем без превалявания. Ще бъде прохладно и относително студено – минималните температури ще се покачат, оптималните ще се намалят. В петък вятърът ще отслабне, до вечерта ще се смени с югозападен. Ще доминира слънчево време.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР