Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще е

...
Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще е
Коментари Харесай

Най-горещите летни дни са зад гърба ни, вижте какво идва утре

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево. По-значителна ще е облачността над масивите в Югозападна България и крайните югоизточни региони и там ще има краткотрайни превалявания от дъжд, съпроводени с гръмотевици. След обяд на повече места, основно в Западна и Централна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб със северна съставния елемент. Максималните температури ще са сред 25° и 30°, тук-там в Източна България - до 34°, в София - към 25°.

През нощта над по-голямата част от страната ще доминира ясно време, сутринта ще бъде най-вече слънчево. По-значителна ще е облачността основно над северозападните и крайните югоизточните региони и на обособени места там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Утре към и след обяд на доста места в цялата страна ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, основно в планинските региони в Западна и Централна България има условия за местни интензивни феномени. През нощта против петък интензивни феномени ще има на повече места в западната половина на страната. Вятърът последователно ще се ориентира от север-североизток, ще бъде слаб, в Източна България - до сдържан. Максималните температури ще са сред 25° и 30°, в югоизточните региони до 33°, в София - към 25°. 

Над планините още преди обяд ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Сутринта в обособени региони, а към и след обяд на доста места, ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. В масивите в Западна и Централна България има условия явленията да са интензивни. Ще духа до сдържан вятър с южна съставния елемент, само че с развиването на купесто-дъждовна облачност ще има краткотрайни усилвания. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 21°, на 2000 метра - към 14°.

По Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. В обособени региони има условия за по-интензивни феномени. Ще духа най-вече сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 26°-28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето преди обяд ще бъде към 2 бала, до вечерта ще се усили до 3 бала.

За Централна и Западна България е двойно предупрежедение - за значителни превалявания и гръмотевици. През нощта против петък ще бъде с местни интензивни, обилни по количество превалявания (25-30 mm, локално 35-50 mm), съпроводени с гръмотевични стихии.  Максималните температури ще продължат да се намаляват и при започване на идната седмица ще бъдат най-вече сред 22° и 27°. Прогнозата е на Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР