Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде

...
Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде
Коментари Харесай

До обяд слънце, следобяд дъжд

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево, тук-там в равнините с ниска облачност. Около обяд от запад облачността ще стартира бързо да се усилва и вплътнява и до вечерта тук-там, основно в Западна България ще превали дъжд. В Източна България ще духа най-вече сдържан вятър от юг-югозапад. В следобедните часове в Западна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили - в Дунавската низина до 15-20 м/сек и с него ще стартира да нахлува леден въздух. Максималните температури ще бъдат сред 25° и 30°, тук-там в Източна България до 32°, в София към 25°. През нощта с прекосяването на добре изразен леден атмосферен фронт в западната половина от страната ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Температурите бързо ще се намаляват.

 

Над планините преди обяд ще доминира слънчево време. След обяд от запад облачността ще се усилва и вплътнява и до края на деня тук-там в масивите от Западна България ще превали дъжд. Ще духа мощен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 17°, на 2000 метра – към 10°. През нощта против петък с прекосяването на добре изразен леден атмосферен фронт преваляванията ще се засилват, тук-там ще са интензивни, ще има и гръмотевични стихии, а с внезапното намаляване на температурите дъждът над 2000 метра ще премине в сняг.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Преди обяд тук-там с ниска облачност или мъгла. Ще духа сдържан югозападен вятър. Максимални температури на въздуха сред 25° и 29°. Температура на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР