Днес преди обяд, на една от пешаходните пътеки на главната

...
Днес преди обяд, на една от пешаходните пътеки на главната
Коментари Харесай

Когато на Неволята се налага да стане от инвалидната количка

Днес преди обяд, на една от пешаходните пътеки на основната улица в град Кюстендил, възрастен мъж в инвалидна количка самичък мажеше нескосен тророар пред дома си с мазилка, с цел да го пригоди за хора в неравностойно състояние и с цел да може да се придвижда до магазина - един от трите огромни вериги супермаркети в града.
По това време, през основната улица на Кюстендил беше извънредно оживено, като прекосяваха десетки коли, пешаходци, а насреща на кафето пред супермаркета, следиха мъжа, още десетки такива. Хората го поглеждаха, заобикаляха и прекосяваха през пешаходната пътека - незаинтересовани и невпечатлени.
Кореспондент на Actualno.com от града, незабавно се притече на помощ на възрастния кюстендилец. Ето какво описа той, с горест на очите.

" Вижте, аз няма по какъв начин да се придвижвам до дома си, до магазина. Живея насреща. Здравната каса ми изплати протезата, за което съм признателен,но за тази количка никой не ми отпусна 1 лев. Тя струваше 5000лв - представете си за един възрастен човек, неработоспособен, какво значи това!.. Аз нямах опция да събера такава огромна сума пари, само че съумях да намеря тази количка, на двойно по-ниска цена и по този начин самичък си я закупих.
Погледнете, погледнете насреща! Колко доста хора седят и ни гледат... И никой няма да пристигна да помогне.. Вие сте младо момиче, това не е работа за Вас, вижте какъв брой мъже ни гледат - здрави и прави!
Аз доста Ви благодаря, че предложихте помощта си и се веселя, че въпреки всичко има и положителни хора, само че не е това метода, за жал, не би трябвало да бъде по този начин! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР