Днес преди обед над по-голямата част от страната ще е

...
Днес преди обед над по-голямата част от страната ще е
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 17 юли

Днес преди обед над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево, само че още към обяд и до среднощ от запад на изток ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, обилни в обособени, основно планински региони. Има условия за градушки. Това заяви Евгения Егова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), представена от организация " Фокус ".
Почти без превалявания ще остане в Североизточна България. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Температурите ще бъдат в по-широки граници - оптималните ще са от 25-26° в северозападните, до 33-34° в югоизточните региони на страната.
Над Черноморието преди обяд ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места, основно по южното крайбрежие, ще превали кратковременно. Преди обяд ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад, който по-късно денем ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са 28-32°. Температурата на морската вода е 25-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините преди обяд ще е най-вече слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 22°, на 2000 метра – към 14°.
Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за месеца и още ще се намали.
В средата на седмицата ще бъде прохладно, ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад и температурите едва ще се намалят. Преди обяд ще бъде най-вече слънчево, след обяд и преди среднощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици. В петък преваляванията ще са на по-малко места и ще са по-слаби. Вятърът ще отслабне. Температурите ще стартират да се покачват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР