Днес пред сградата на Съдебна палата в Бургас, ще се

...
Днес пред сградата на Съдебна палата в Бургас, ще се
Коментари Харесай

Граждани излизат на митинг в подкрепа на българските граничари в Бургас

Днес пред постройката на Съдебна палата в Бургас, ще се организира протест в поддръжка на четиримата български граничари, които са търсени от турското правораздаване поради случай, при който е умрял турски риболовец.
" Турската страна още веднъж тормози нашите момчета, а родните институции и ръководещи са подготвени да ги изтъргуват с турските поробители. Те ни опазиха, когато беше нужно, а в този момент би трябвало и ние да ги защитим. Очакваме всеки един свободен по това време да пристигна за един час и да окаже нужната поддръжка на своите събратя българи ", пишат основателите на митинга от " Организация за протекция на българските жители " в обществената врежа Фейсбук.
Става ясно, че такива прояви по същото време ще има и в други градове на страната.
Припомняме, че на 17 април 2008 година при конфликт с турски бракониери на калкан, нарушили морската ни граница, Михаил Цонков създава несъзнателно изстрел от служебното си оръжие и ранява смъртоносно турски риболовец - това е изказванието на българския граничар. Ситуацията се разиграва в българска акватория, а на промяна с Цонков са Живко Петков, Николай Костов и Николай Петков.
Тогава турските риболовци плуват с дребна жълта гемия и не се подчиняват на заповедта, произнесена на три езика от българските граничари. В архивите написа, че бракониерите пробвали да потопят патрулния катер, като го надупчили с канджи. Последвал ръкопашен пердах.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР