Днес пред офиса на движение Да, България“ се събраха група

...
Днес пред офиса на движение Да, България“ се събраха група
Коментари Харесай

Работници на „Брикел“ протестираха пред офиса на „Да, България“

Днес пред офиса на придвижване „ Да, България “ се събраха група от служащи и чиновници на „ Брикел ”, с желанието да връчат на представител на придвижването подписана Декларация, в която показват възмущението си от офанзивите, които получават от страна на Владислав Панев - съпредседател на “Зелено придвижване ” и общински консултант в София от “Демократична Българи ”. Според служащи те на „ Брикел ” господин Панев ги нападна неоснователно посредством многочислени изявления и фотоси в обществените мрежи.

Според работещите в комплекса димът от котела, който постоянно бива коментиран, е обикновено положение на разпалване на въглищен казан, каквото разпалване се прави и от останалите три централи в региона. Дошлите в София хора от колектива на предприятиято, смятат, че непрестанните нападки към „ Брикел ” водят до образуване на публично мнение, носят негатив на сдружението и заплашват техните работни места.

Въпреки, че групата служащи чакаше пред офиса на придвижването, нито един от намиращите се в постройката, не излезе, с цел да одобри тяхната декларация. За това, документът бе оставен пред вратите на „ Да, България! “.

Подкрепата си към настояванията на „ Брикел ” обявиха и синдикатите от КНСБ и КТ Подкрепа. Техни представители участваха на събитието и също бяха подготвили заявления.

Към служащи те от Брикел и синдикатите, се бяха включили и представители на няколко въглищни мини, за които Брикел е главен контрагент, на който пласират създадената продукция. От мините обясниха, че за тях затварянето на „ Брикел ” значи неминуем бърз банкрут и на техните сдружения и насочиха зов да се обърне повече внимание и на прилежащите сдружения, които са мощно подвластни от работата на огромни производители като „ Брикел “.

Исканията на „ Брикел “ са свързани с обезпечаване на опция за градивен разговор и сливане на напъните на сдружението за основаване на зелено произвеждане на сила с организациите и партиите, които обичайно пазят въпроси, касаещи екологията.

„ Считаме, че офанзивата е целенасочена и цели дискредитиране на „ Брикел “ като структуроопределящо дружество за бранша “, сподели Валентин Костадинов, ръководител на синдикалната организация към „ Коул Енерджи “ към КТ Подкрепа.

Недоволните служащи и жители обявиха, че са наясно, че осъществяването на зеления преход ще се случи! Считат обаче, че обществото и „ Брикел ” гледат в една посока. Всички те, като част от енергийния център на България, желаят и търсят стопански и механически обосновано решение за чисто произвеждане. Но също по този начин е ясно, че е належащо да се извърши преход към екологично произвеждане на сила. За тях моменталното затваряне на електроцентрали и рудници не е преход. Те подчертават, че не това е политиката и на Европейския съюз и смисълът на Зелената договорка.

С декларация та, която адресират до всички поданици на Гълъбово, придвижване „ Да, България “ и „ Зелено придвижване “, където членува Владислав Панев, те показват своята паника от продължаващите злонамерени офанзиви против „ Брикел “ и опитите за посягане върху положителното име на бранша и търсят поддръжка в отстояване на истината против опитите на медиите да трансферират отговорността за нерешените и трупани с години проблеми в бранша, към комплекса Марица изток.

В декларация та си служащи те на „ Брикел “ пишат:

„ Моментът е доста сложен за българската енергетика. Изборът, който следва по отношение на трансформацията на бранша в подтекста на Европейската зелена договорка е решителен за икономическото развиване на България. Застрашени са работните места на хиляди енергетици и миньори.

Притеснително е, че в случай че не успеем да осъществяваме удобно зелената промяна от експортно насочен бранш с принос към Брутният вътрешен продукт, бранш Енергетика ще претърпи съществени вреди “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР