Днес пред очите ми един българин, хей така на улицата,

...
Днес пред очите ми един българин, хей така на улицата,
Коментари Харесай

НЗОК убива и рекетира деца, синдикатите против падане на цените, узаконена партийна корупция в 1 ден

Днес пред очите ми един българин, хей по този начин на улицата, в самия център на София, на 2 крачки от Съдебната палата се заколи – преряза си гърлото със стъкло от счупена бутилка, освен това усърдно. Понеже реагирахме незабавно, а поискахме и в допълнение подкрепление от институция, относително бързо пристигна кола за спешна помощ, след това още 1. Полицията не реагира в границите на 15 минути, нищо че градската й централа е на 3 минути пешком от случая - на 1 минута с кола.

Не снимах, не разпитвах, не предизвиках спомагателна болежка на индивида и спасяващите го, нека да са съумели да опазят този живот физически. Страхувам се, че психически това избавление ще бъде безусловно невероятно. И по този начин са милиони. Тези, дето не гласоподаваха, тъй като не виждат светлина в безкрайния тунел.

Физическо избавление може и да се откри, само че по какъв начин ще спасим нашите души. Новините, които заварих в редакцията, когато се върнах от мястото на случая:

Здравната каса, която взе нов половин милиард лв. от горната страна от джобовете ни, два месеца се мота, с цел да не помогне на гаснещо дете, че и прати 14 000 лева сметка на родителите му! Това, до момента в който министърът на опазването на здравето, който потвърди, че с изключение на от този сектор, не схваща нищо и от финанси, а сякаш е бюджетар, пишеше дълги писма до Мая Манолова. Тя била отговорна за хаоса в опазването на здравето! Защо? Защото притегля вниманието към казуса на медицинските сестри и санитарите, на които щяха да вдигнат мизерните минимални заплати с 50%, както дадоха обещание, а им дадоха по 5 на 100...

Синдикатите се оказаха съперници на свалянето на Данък добавена стойност най-малко за медикаментите и хляба, тоест на цените им. Уникум в света! Тези са същите, които пресмятат, че 80% от фамилиите в България са под обществения най-малко, защото работещите в тях са надалеч под прага на статистическата междинна заплата. Само им подсещаме, че в България дори междинната пенсия е под прага на бедността, колкото и невисок да е той. А единствено предходната година ЦЕНАТА НА ХЛЯБА СКОЧИ НАД 50%, плюс че бедните хора са и най-болни, тъй че другото, за което броят стотинките си са медикаментите, а У НАС ТЕ СА ПО-СКЪПИ ОТ ПОВЕЧЕТО НАЙ-БОГАТИ СТРАНИ В Европейски Съюз.

В най-неграмотната – потвърдено от Европейски Съюз и освен това най-задълбочаващо се необразованата, отново по данни на Европа, страна – България, обикновено е да падне Данък добавена стойност, а с това и цените на книгите. И, апелирам, да не ни убеждават, че това е комунизъм, както се опита да направи министър председателят, тъй като намаляването на налозите е ЯСНО ДЯСНО. 26 от 28 страни в Европейски Съюз имат диференцирани ставки на Данък добавена стойност, 23 от 28 са с десни държавни управления. Така и да има небогати, най-малко няма гладни...

А поради неточност на министъра на финансите, властта ще разбие цялата политическа система, като на инат – и си го признава – ще понижи дотациите на 1 лева на глас, забравяйки, че един ден и тя ще бъде съпротива – към този момент беше. Престъплението на 1 човек или група хора, най-малко като такова го квалифицира Наказателният кодекс на тази страна, ще бъде платено от партиите. И то от бедните, тъй като ГЕРБ и Движение за права и свободи са ясни – ще узаконят връзките си с огромния бизнес, който няма и различен избор, с изключение на да ги подарява, тъй като държат бухалката Национална агенция за приходите и я размахват крепко против всеки „ неправилен”. Апропо, това става на 5-годишнината от митингите против модела КОЙ! SOS!...

И още: аплайваме за европроект, който не се финансира от България, а от Брюксел, обаче един министър, на който европейските пари не са работа, нито му е в българския сектор, не дава там, където попада моето име да минава каквото и да било и посредством телефонното право подсеща бг служителите, които движат нещата. Преследва ме от дълго време.

Никой не се интересува от качествата на плана, от значимостта му, от това, че идва тъкмо в точния момент и е по посока на решение на проблемите, породили унищожителната рецензия от Европейската комисия към българското обучение отпреди дни за възходящата неначетеност и изчезналата цифровизация.
Всъщност, интересува се някой. Европейската комисия, до която отнесохме случая – персонално до ръководителя Юнкер, единствено за ден реагира и назначи инспекция в България.

Със сигурност въпросът ще занимае и бъдещия европейски основен прокурор, тъй като е индикатор по какъв начин работят, или по-точно по какъв начин не работят нещата в нашата страна. Затова за 5,5 година от 7 по този програмен интервал сме усвоили единствено 1/4 от парите на Европейски Съюз. И то по един метод, поради който ще си плащаме занапред от нашия данъкоплатски джоб – освен за къщите за посетители...

Борис Ангелов
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР