Днес пред Народното събрание медицинските специалисти (медицински сестри, рехабилитатори, фелдшери

...
Днес пред Народното събрание медицинските специалисти (медицински сестри, рехабилитатори, фелдшери
Коментари Харесай

Медицинските сестри се заканиха да оградят Народното събрание с бинтове

Днес пред Народното събрание медицинските експерти (медицински сестри, рехабилитатори, фелдшери и др.) от цяла България (Пловдив, Хасково, Златоград, Ардино, Свиленград, Стара Загора, Казанлък, Карлово, Сопот, Бургас, Видин и др.) излязоха на следващия митинг, проведен от самите тях.
За следващ път те настояха за смяна в законодателството - особено да могат да бъдат учредявани съсловни организации, за почтено възнаграждение на труда им, както и за алармиране на обществеността за безобразията, които се правят в лечебните заведения, в резултат на в този момент настоящата здравна система в България.
Сподели с твоите другари
" Ще оградим Народното събрание с бинтове, да блокираме пътя. Ще се борим до край, тъй като другояче краят ни като съсловие е близо ". Това разгласи пред кореспондент на
" Внесохме законопроекта за смяна закона за съсловните организации, той към този момент е вкаран за разглеждане , което за нас е достижение. По този закон се работи повече от 10 години и не се позволява за разглеждане. За нас това е дребна победа ", изясни още тя.
Искаме нарастване на заплатите, само че ние не се борим единствено за това. Ако не променим системата, всичко е съсипия. В момента в опазването на здравето царува цялостен безпорядък, добави Ганчева.
Сподели с твоите другари
Тя описа, че в провинцията заплатите са доста близки до минималните, а натискът върху сестрите там бил " доста огромен ". По думите й работодателите им не позволяват да вървят на митинги, вършат описи кои са участвали, по-късно започвал душевен тормоз.

Снимка: Actualno.com/Румен Скрински



Всички ще напущаме фишовете, които получаваме, тъй като в интернет излезнаха едни заплати, които не са правилни, те са с изключителния труд. В доста лечебни заведения има по няколко графика - формален и не, тъй като изключителния труд съвсем не се заплаща от работодателя, допълна Ганчева.
Тя отхвърли да разяснява тематиката за частните практики в държавните лечебни заведения: " Това не е на дневен ред, има доста по-важни въпроси ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР