Днес празнуваме възкресението на Исус Христос, победата на живота над

...
Днес празнуваме възкресението на Исус Христос, победата на живота над
Коментари Харесай

Честито Възкресение Христово!

Днес честваме възкресението на Исус Христос, успеха на живота над гибелта.

Евангелията описват, че на разсъмване на третия ден от разпъването на Божия Син дами отиват към гроба, където е положено тялото, с цел да го помажат с благоуханните масла, които са приготвили още в петък. Гробът, изсечен в канара, се намира в градина покрай хълма Голгота - лобното Му място. Входа препречва голям камък. Когато идват, намират камъка отместен, а гроба - празен.

Докато стоят в неразбиране какво е станало, пред тях застават двама ангели, разказани като " мъже с блестящи облекла " (Евангелие от Лука, глава 24:4), които им споделят:

Защо търсите живия сред мъртвите? Няма Го тук, а възкръсна.

Спомнете си какво ви говореше, когато беше още в Галилея, като споделяше, че Човешкият Син би трябвало да бъде предаден в ръцете на неверни хора, да бъде разпънат и на третия ден да възкръсне.

Жените отиват да кажат на учениците. Апостолите не имат вяра - " тези думи им се видяха като празни приказки и не повярваха ", свидетелства Евангелие от Лука 24:11.

Там, пред празния гроб, възкръсналият Христос се явява на една от жените-мироносци - Мария Магдалина (Евангелие от Йоан 20:14-18), по-късно - на двама свои възпитаници (Евангелие от Лука 24:13-35), на останалите апостоли (Лука 24:36-49; Йоан 20:26-31). Пред виделите възкръсналия Господ и към този момент вярващи възпитаници Христос коментира старозаветните трудове, които предсказват, че " Христос трябваше да пострада и да възкръсне от мъртвите на третия ден и че би трябвало да се проповядва смирение и опрощаване на греховете в Негово име на всички нации, като се стартира от Йерусалим " (Лука 24:46, 47).

Така положителната новина се популяризира от Йерусалим по целия свят, вестта, че:

Бог толкоз възлюби света, че даде Своя Единороден Син, с цел да не погине нито един, който има вяра в Него, а да има безконечен живот. Понеже Бог не изпрати Сина Си на света, с цел да съди света, а с цел да бъде светът избавен посредством Него. (Евангелие от Йоан 3:16, 17)
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР