Днес празнуваме нашия 6 май, Денят на храбростта – Денят

...
Днес празнуваме нашия 6 май, Денят на храбростта – Денят
Коментари Харесай

Кметът Пенчо Милков: Със сърцето си вярвам, че дължим на Русе най-доброто

Днес честваме нашия 6 май, Денят на храбростта – Денят на Русе! Това съобщи в приветствен адрес кметът на Русе Пенчо Милков.

Тази година в нелек интервал, само че съм уверен, че това ще ни помогне да почувстваме още по-силно символиката на празника си.

На Гергьовден чества и Русе

Няма да приказваме за страхове и заболявания, а за смелост и победа. Те точно са ореолът на Свети Георги, покровителят на Русе.

Винаги съм се водил от една остаряла мъдрост - че храбростта не е отсъствието на боязън, а успеха над него. И виждаме по какъв начин в дни на тествания тези естествени сили се пробуждат.

Така е било още от заселването на първите смелчаци край огромната река, с цел да търсят прехранване, през славното Възраждане и неговите герои, до стотиците постижения, с които Русе се записва в историята на България – първата социална постройка, първата гара, първото кино... доста значими първи стъпки са направени тук. За всичко това се желае храброст, а ние, русенци сме орисани да я носим.

Днес, когато е мъчно за света, Родината и за нашия град, самият живот ни приканва да преоткрием силата си като общественост.

Виждам го ден след ден с медиците, доброволците, чиновниците на реда, както и всички хора, които се трудят, с цел да са в услуга на съгражданите си.

И със сърцето си имам вяра, че изискуем на Русе най-хубавото, на което сме способни. Нашата храброст и взаимност, грижата един към различен и към града си.

И дано си кажем отново какъв брой ОБИЧАМЕ РУСЕ!

Вие избрахте смяната и тя ще се случи, без значение от всички спънки. Защото сме мощни с гения, духа и традициите на този неповторим град. И побеждаваме!

Бъдете здрави и благословени! Честит празник!

Днес честваме нашия 6 май, Денят на храбростта – Денят на Русе! Тази година в нелек интервал, само че съм уверен, че това ще...
Публикувахте от Пенчо Милков в Сряда, 6 май 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР