Днес празнува министърът на младежта и спорта – Красен Кралев.

...
Днес празнува министърът на младежта и спорта – Красен Кралев.
Коментари Харесай

ЧРД на Красен Кралев! Една стара снимка и общото между министъра и Андре Агаси

Днес чества министърът на младежта и спорта – Красен Кралев. А с него и целия ни спорт! Защото от дълго време отпред на спорта ни не беше заставал подобен човек, написа „ 7 дни спорт “. Най-малкото, тъй като това, което даде обещание в първия си ден, към този момент е изпълнено. А го чака още най-малко половин мандат.

Красен Кралев е роден на 02 януари 1967 година във Варна. Той е министър на спорта във Второто и Третото държавно управление на премиера Бойко Борисов.

Кралев приключва Медицинския университет в града, след което специализира световен маркетинг и ръководство на политически акции в университета на Южна Каролина (1990) и Асоциацията на националните рекламодатели на Съединени американски щати (1997).

Той е специалист в региона на обществените връзки.

Бивш състезател – бегач на дълги дистанции, като е бил народен първенец за юноши старша възраст на 5000 и 20 000 м. През 1986 година става рекордьор на България на 20 000 м. за юноши старша възраст. Заема трето място с националния тим по кънтри крос на Балканиадата през 1986 – 1987 година.

Това са сухите данни от биографията. Другите, по-важните, можете да ги видите в очите на Илиана Раева, на Пламен Константинов, на Тереза Маринова, на Георги Глушков, на Армен Назарян, на десетките ни величия, които най-сетне видяха в Кралев министъра, който българският спорт заслужава. И неслучайно тези величия отново работят за спорта ни. Просто видяха смисъл още веднъж.

Всъщност с Красен отпред самият ни спорт закупи нов смисъл. И още идващите олимпийски игри ще го покажат.

ЧРД на министъра и да му напомним обичаната мисъл на Андре Аагаси: „ За един мъж е доста значимо какво ще завоюва в интервала, в който губи косата си. Аз завоювах живот след корта, даже по-пълноценен от този, когато веех гривата си край мрежата ”.

Е и Кралев завоюва нов живот за спорта ни! /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР