Днес правната комисия в парламента трябва да одобри окончателно предложенията

...
Днес правната комисия в парламента трябва да одобри окончателно предложенията
Коментари Харесай

Парламентарната правна комисия определя правилата след извънредното положение

Днес правната комисия в Народното събрание би трябвало да утвърди дефинитивно предложенията за промени в Закона за здравето, а във вторник - 12 май, законопроектът да бъде гласуван на второ четене в пленарната зала.
Причината е, че изтича изключителното състояние в страната, което бе въведено поради пандемията от COVID-19.

Целта на измененията в Закона е да се понижи и забави епидемията и да се даде опция на лечебните заведения да се приготвят, сподели при представянето на законопроекта министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.

Той планува прецизиране на текстове от Закона за здравето, с които се вкарват противоепидемични ограничения, и на процедура сменя наименованието на Закона за ограниченията по време на изключителното състояние, с цел да работят част от тях и по-късно - до 13 юли.

Приетият законопроект би трябвало да бъде изпратен незабавно на президента Румен Радев. Ако той наложи несъгласие на някои от текстовете, ще се наложи Народно събрание обаче незабавно да ги прегласува.

Плюс е, че в самият законопроект е записано, че той влиза в действие от 14 май, а не от обнародването му в Държавен вестник.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР