Днес правителството ще одобри меморандум за сътрудничество с асоциация Прозрачност

...
Днес правителството ще одобри меморандум за сътрудничество с асоциация Прозрачност
Коментари Харесай

Денков: България се отлепи от корупционното дъно. Изкуствени сигнали се опитват да заглушат истината

" Днес държавното управление ще утвърди меморандум за съдействие с асоциация " Прозрачност без граници ", за противопоставяне на корупцията ". Това съобщи преди днешното съвещание на Министерския съвет министър председателят Николай Денков, съобщи Българска национална телевизия.

 

По думите му изкуствени сигнали се пробват да " заглушат истината ".

 

" През последните 8 месеца България се отлепи от корупционното дъно ", добави Денков.

 

Премиерът посочи, че доста ползи на недосегаемите от закона са били наранени от прекъснатите корупционни схеми и ограниченията за бистрота на обществените разходи.

 

" Това е причина за непрекъснатите офанзиви към кабинета и към част от неуместните министри, които се ускориха като офанзиви с приближаване на ротацията. Темата за битката с корупцията мъчно си пробива път измежду белия звук от дребни кавги и дезинформация ", акцентира Николай Денков.

 

Според него е " трябвало да станем очевидци на следващото ликвидиране с отпечатък на прогнили институции, с цел да осъзнаем за какво са значими битката с корупцията и правосъдната промяна ".

 

Като образци за антикорупционни победи на ръководството.

 

" Спряхме порочни инхаус поръчки на Държавната консолидационна компания за към 800 милиона лв. и възстановихме предплатени суми и задължения. Прекратихме схемата на " Капитан Андреево " и върнахме държавния надзор върху храните, които влизат в България. Спечелихме епичната борба за Пловдивския панаир и попречихме той да бъде подарен на почетния консул на Русия в България. Сложихме завършек на източването на хазната посредством пътни поправки. Въведохме правила за финансирането на общините, с цел да не се раздават пари съгласно това какъв е " цветът " на кмета. Преобразихме метода, по който се разпределят средствата за спорт. Сега те зависят от съответни критерии като население, брой спортуващи, налична инфраструктура, брой учебни заведения в региона ", сподели още Николай Денков.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР