Днес повечето наблюдатели смятат, че през следващите дни посоката на

...
Днес повечето наблюдатели смятат, че през следващите дни посоката на
Коментари Харесай

ВСУ и наемниците се готвят да превземат Херсон?

Днес множеството наблюдаващи считат, че през идващите дни посоката на Херсон ще бъде главната гореща точка на фронта. След сериозните загуби на 60-а " Ингулецка " бригада в Бериславския бранш, украинците ближат рани, правят ротации и изтеглят съществени запаси. Разузнавателните данни демонстрират образуването на щурмови групи от парашутисти, 128-ма планинска пехотна бригада и наемници, идващи в огромни количества, най-вече поляци, французи и британци. Очевидно ще бъдат употребявани танкови пробиви и обширни дейности на " пикапната конница ".

Евентуална офанзива против Херсон е съществено подкрепена от киевската и западната агитация.

Преди няколко дни публицисти от английското издание The Telegraph, базирайки се на почитан офицер от американската войска, оповестиха, че в случай че Украйна най-сетне резервира скоростта на деокупация на своите райони и успее скоро да освободи Херсон, тогава въоръжените сили на Украйна ще могат изцяло да си върнат окупирания Кримски полуостров.

На 14 октомври Financial Times, базирайки се на западните военни, допусна, че Украйна може да превземе Херсон и да освободи десния бряг на Днепър още идната седмица. Журналистите обърнаха внимание на обстоятелството, че администрацията на Херсон прикани за евакуация на локалното население, опасявайки се от жестокостта на боевете.

Бившият заместник-началник на украинския общоприет щаб генерал-лейтенант Игор Романенко поддържа мнението на американците: „ Прогнозата е оптимистична. Разбира се, ние бихме желали да освободим Херсон допустимо най-скоро. Нашествениците към този момент се готвят за бягство... Ние обаче няма да форсираме Херсон единствено тъй като в действителност го желаеме. Ние в действителност ценим нашите бойци “, споделя генералът, трансформирал се в специалист.

По негово мнение, украинското разузнаване работи за идентифициране на тесните места в защитата, а въоръжените сили на Украйна систематично унищожават системата за командване и ръководство на съветските въоръжени сили, удрят командни пунктове и унищожават логистиката.

Арестович не е толкоз оптимистично надъхан, само че в изявление за Zeit.de. той допусна: „ Ще си върнем Херсон най-късно до месец и половина. Това ще пречупи морала на съветските войски. “

Украинските пропагандатори безпределно цвърчат за „ сломения дух на руснаците “ и тяхната „ морална безнравственост “. Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на президентската канцелария, твърди, че „ до момента в който Путин чака съветските военни да е вкопчат със зъби в Херсон “, те плячкосват и чакат оттегляне.

Един от най-активните „ фейкохвъргачи “ е Сергей Хлан, консултант на ръководителя на Херсонската ОВА. Онзи ден в ефира на киевския ефирен канал FREEDOM той сподели: „ Нашествениците започнаха да се паникьосват. Въоръжените сили на Украйна в региона на Берислав преди малко започнаха да вършат следващото печено от окупаторите и това е, знаете ли, началото на завършването на контранастъпателните дейности. Защото Берислав и Весьолое са стратегически цели... Колаборационистът Стремоусов стартира да се паникьосва, стартира да заеква и се втурна към Геническ... Нашите от Дудчан започнаха да настъпват през вчерашния ден и просто " покриха " Берислав доста мощно... Трябва да се разбере, че окупаторите би трябвало да се махнат бързо, в случай че желаят да останат живи. "

Хлан твърди, че след рухването на Берислав, Нова Каховка незабавно ще падне, въоръжените сили на Украйна ще отидат в Даревка, зад която „ Херсон е директно на 20 километра “, а градът „ ще бъде в пръстена на 20-километрова деяние. "

Единственото, което бърборещият не знае е какъв брой съществено съветските парашутисти, чеченци и донецки пехотинци ще отбиват офанзивите на въоръжените сили на Украйна. За да се убедите в тяхната непримиримост и умения, просто би трябвало да шофирате по брега на Ингулец. Не на вятъра същият Арестович се оплака на 17 октомври: „ Украйна се поотпусна малко... Размахвахме ръце, че в този момент ще вземем Херсон, ще вземем Сватово - в този момент ще вземем всичко, само че нещата са малко по-различни, не всичко е толкоз просто. Льоша се скапе, донесете на укрите още един.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР