Днес повече от всякога се нуждаем от обединение и координирани

...
Днес повече от всякога се нуждаем от обединение и координирани
Коментари Харесай

Младен Маринов: Днес повече от всякога се нуждаем от обединение за сигурността на народите ни

Днес повече от всеки път се нуждаем от обединяване и координирани старания в името на общата цел –сигурност на народите ни.

Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов пред участниците в Конференцията на ръководителите на полицейските структури на страните от Балканския район (FORO DI ROMA), оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Форумът за следващ път дава опция на показаните страни и организации да споделят визии и опит по въпроси, настоящи за всички нас, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

В рамките на присъединяване му в Конференцията на ръководителите на полицейските структури на страните от Балканския район (FORO DI ROMA), основен комисар Маринов акцентира, че се нуждаем от единодушие и координирани старания, както на междуинституционално, по този начин и на междудържавно равнище, с цел да подсигуряваме сигурността на своите нации.

Решаващо значение имат бързият, прецизен и навременен продан на информация и координираните дейности на обособените страни.

Той напомни, че географското състояние на България генерира интереса на трансграничните незаконни групи към страната ни като територия за осъществяване на незаконни действия или постигане до други крайни дестинации.

Усилията ни са ориентирани към дейно противопоставяне на трафика на опиати, контрабандата на хора и артикули, закононарушенията срещу финансовата и данъчната система, както и към предварителна защита на тероризма, радикализацията и деянията на войнстващ екстремизъм. В тези си старания България разчита и на своите сътрудници – всички прилежащи страни, с които поддържа високо равнище на съдействие.

Съвременните форми на двустранно, а от време на време и тристранно взаимоотношение, като смесени патрули по общите граници, продан на информация в взаимни контактни центрове за полицейско и митническо съдействие, общи следствия, освен се ползват от години, само че и непрестанно се надграждат и приспособяват към действителностите, уточни основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

В изявлението си пред участниците на интернационалния конгрес основен комисар Маринов изрази безапелационната увереност, че както в границите на плануваните срещи по време на председателството, по този начин и в подтекста на другите районни начинания на Балканите, в това число и Foro di Roma, ще продължат взаимните старания за превъзмогване на общите провокации и подсилване на съдействието в полза на сигурността на жителите на Европа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР