Днес потребителят има в телефона си достъп до много от

...
Днес потребителят има в телефона си достъп до много от
Коментари Харесай

М. Стоянова, Инвестбанк: Работим активно върху въвеждането на нови услуги

Днес потребителят има в телефона си достъп до доста от продуктите и услугите на банките.

Това е опция, която ще продължи да се развива и обогатява.

Какво следва - научаваме от Маргарита Стоянова, шеф на дирекция “Дигитални услуги и Call Center” в Инвестбанк, която взе присъединяване на форума “Шумът на парите 2022”.

По време на 13-ото издание на едно от най-големите стопански събития у нас банковият специалист направи къса ретроспекция, с цел да ни запознае с новите планове, върху които работи Инвестбанк, както и с една от гордостите на банката - онлайн заема.

Да бъде банката в телефона ни става допустимо вследствие на развиването на техническите параметри на телефоните, цифровите банкови услуги и артикули, телекомукационните услуги, удостоверителните вериги, услугите в обществения бранш, а също по този начин и на правните рамки в Европейския съюз (ЕС) и България, сподели шефът на дирекция “Дигитални услуги и Call Center” в Инвестбанк.

"Искам да се върна малко обратно. Кога, в действителност, стана допустимо телефоните да поемат тези банкови услуги? През 2010 година те към този момент поддържат краткотраен браузър, който - когато се конфигурира на телефона, може да се пресъздава уеб наличие. След тази година се стартира бурното развиване на респонсив дизайна. Малко по-късно на телефоните на потребителите се появяват разнообразни операционни системи. Спомняме си Blackberry-то ", описа тя пред публиката на форума.

След това се оформят двете системи, които и в този момент се употребяват - Android и iOS. Оттук нататък стартира изработването на приложения, пригодени за телефона и употребяващи още негови функционалности (NFC, местоположения и др.).

Маргарита Стоянова акцентира, че при разработка на банкови приложения за телефони е доста значимо да се регистрира операционната система, вариациите й, поддържаните версии, датчиците, които може да влязат след това в създаването и други Трябва да се регистрира и самата продуктивност на телефона.

След като сме взели поради тези неща, имаме телефони, които са мощни компютри. Имаме портал към банковите артикули, разплащателни сметки, депозити, заеми, карти. Те са нашата еднаквост. Те могат да бъдат цифров ПОС, портал за електронни услуги, уточни тя, предупреждавайки, че в нашия телефон сме съсредоточили ужасно доста данни, които би трябвало да се замислим по какъв начин да се пазят.

За да развива услугите си, Инвестбанк се преценява с условията на Европейския съюз и националните регулатори. Банката предлага доста цифрови услуги и артикули - интернет банкиране, съвременно мобилно банкиране, което предходната година печели премия за иновация, мобилен токен и други

Гордеем се с създаването на онлайн заем. При него целият развой от кандидатстването до разрешаването, подписването на документите и превеждането на парите по сметка става онлайн. Цялата процедура може да бъде осъществена единствено за 21 минути.

В момента работим върху няколко плана на стадий тест и прекосяване към действителна среда. Със съдействието на финтех компания, качваме в нашите цифрови стратегии достъп до сметките на другите банки, придвижване и благоприятни условия за настоящи разплащания, описа Маргарита Стоянова. Този развой носи изгоди и за банката, и за клиента. Инвестбанк може да предлага по-добри артикули, а клиентът печели улеснение.

Друг модул, на който Стоянова обърна особено внимание, е мониторинг и менажиране на заплащанията. Той е обвързван със отбраната на клиентите. Дигитализацията и киберсигурността са двете страни на една монета, сподели специалистът.

Когато предлагаме услуги и артикули, се съобразяваме и с това по какъв начин може да бъдат предпазени. Защита се обезпечава по време на създаването на приложението, в самия код и функционалности, в преноса на данни. Дори след това да се появи проблем, той доста по-лесно се отстранява.

Маргарита Стоянова посочи, че когато става дума за киберсигурност, операционната система Android е малко по-уязвима, спрямо iOS. Банката се стреми да се съобрази с това, с цел да обезпечи оптималната отбрана на клиентите.

В момента Инвестбанк работи интензивно върху въвеждането на нови услуги посредством интеграция със застрахователното сдружение на банката, хотели и винарни.

Шумът на парите 2022 се провежда с поддръжката на Пощенска банка, Инвестбанк, Уникредит Булбанк, Обединена Българска банка, Амунди, TBI Bank, ЕОС Матрикс, eMAG, Алкомет, Arco Real Estate, Schneider Electric, Планекс Инвест, MyFin, LENO, DHL, БАКБ, Фронтекс Интернешънъл, Coca-Cola HBC Bulgaria, CloudCart, Philip Morris Bulgaria, TBI Buy, УНИКА и Кеш Кредит.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР