Днес посрещнаха в Банско командированите гръцки и румънски полицаи, които

...
Днес посрещнаха в Банско командированите гръцки и румънски полицаи, които
Коментари Харесай

Гръцки и румънски полицаи ще патрулират в Банско през зимния сезон

Днес посрещнаха в Банско командированите гръцки и румънски служители на реда, които дружно с българските си сътрудници ще работят в смесени екипи през зимния туристически сезон в града, оповестява БГНЕС.

Практиката за взаимно наблюдаване не е нова, задачата е да бъде в интерес на задграничните туристи в Банско. Присъствието на гръцките и румънските полицейски чиновници би трябвало способства за спокойствието на туристите от двете страни.
Командироват близо 1000 служители на реда от страната към морските курорти Основен проблем по Черноморието остават джебчийските обири и неспазването на публичния ред
„ Нашата цел е гостите да се усещат предпазени и спокойни на територията на курорта. Ще са бъдат построени три краткотрайни контролно-пропусквателен пункт с непрекъснато полицейско наличие. Допълнителни сили ще има в града, на началната въжен превоз станция, на Бъндеришка поляна и в местността Шилигарника, а по отношение на провеждането на Световната купа по ски ще има бъде обезпечено наличието и на чиновници на ЗЖУ-София”, съобщи шефът на ОДМВР-Благоевград ст.комисар Николай Хаджиев и добави, че от регионалната дирекция ще бъдат командироват 37 полицейски чиновници, които ще подкрепят опазването на публичния ред в зимния курорт до края на сезона.

Старши комисар Николай Хаджиев прикани жителите и гостите на Банско навреме да уведомяват органите на реда за всяко нарушаване на публичния ред с цел да се подхващат нужните ограничения и да се реагира навреме, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Командированите чиновници ще останат в зимния курорт до 15 март 2019 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР