Днес посрещаме астрономическата пролет, но само на хартия, защото ще

...
Днес посрещаме астрономическата пролет, но само на хартия, защото ще
Коментари Харесай

Необичайно студено и в първия ден на астрономическата пролет


Днес посрещаме астрономическата пролет, само че единствено на хартия, тъй като ще се задържи доста по-студено от нормалното.

През нощта облачността ще намалее, а вятърът ще отслабне. Минималните температури на следващия ден ще са сред минус 8° и минус 3°, в София към минус 8°.

Максималните едва ще се покачат, по отношение на през днешния ден, и ще са сред 4° и 9°. Ще доминира слънчево време, с повече облаци в северните и източните елементи от страната, само че без превалявания. Ще продължи да духа слаб, в източните региони - до сдържан североизточен вятър.

Предимно слънчево, само че и доста прохладно, ще бъде на следващия ден в планините. Ще духа мощен североизточен вятър.

Максималните температури в курортите ще останат без основна смяна - от минус 9° на Алеко до минус 4-5° в Пампорово и Боровец. Голяма е заплахата от лавини отвън обработените писти в ски-зоните.

Предимно слънчево ще бъде и над по-голямата част от Балканите. Слаби превалявания от дъжд ще има в Гърция и Европейска Турция. Максималните температури ще се покачат, само че ще се задържат по-ниски от климатичната норма за интервала.

Студено за сезона и с валежи от дъжд и сняг ще бъде времето в Южна Италия. Значителни превалявания от дъжд се чакат на Пиренейския полуостров, както и във Франция и по средиземноморското крайбрежие. В страните от Централна и Източна Европа, както и на Скандинавския полуостров, ще бъде най-вече слънчево.

У нас, в понеделник облачността ще се усили, а във вторник тук-там, повече в Южна България и Старопланинската област, ще има слаби превалявания от дъжд и сняг. В източната половина от страната ще бъде доста прохладно. Още през нощта против сряда преваляванията ще спрат, а денем и облачността ще се раздра и ще намалее. В четвъртък ще бъде слънчево и бързо ще се затопля.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР