Днес порнографията е едва на няколко клика разстояние. Фактът, че

...
Днес порнографията е едва на няколко клика разстояние. Фактът, че
Коментари Харесай

Ето как гледането на порно засяга удовлетворението от нашата връзка

Днес порнографията е едвам на няколко клика разстояние. Фактът, че имаме толкоз елементарен достъп до сходно наличие, кара мнозина откриватели да се запитат по какъв метод порното трансформира нашето схващане, връзки и просвета.

В желанието си да научат по към този момент по въпроса, учени организираха ново изследване, с цел да открият въздействието, което порнографията има върху сантименталните връзки. Те доближават до заключението, че гледането на порно не визира удовлетворението от връзката на двойките. Освен това демонстрира, че гледането на порно може да варира извънредно доста от човек до човек и че постоянно значи разнообразни неща за другите двойки.

За задачата на проучването специалисти по полово държание и клинични психолози от Канада подканват 217 двойки, в това число 140 разнополови и 77 еднополови, да попълнят 35-дневен дневник, с цел да схванат повече за навиците им, свързани с гледането на порно, както и със степента им на задоволство от тяхната връзка.

Учените откриват, че в 80 % от двойките е имало минимум един човек, който е гледал порно минимум един път в границите на тези 35 дни. По-конкретно – в 97 % от случаите на мъже по отношение на мъже, 75 % от мъжете по отношение на дами, 56 % от дамите по отношение на дами и 40 % от дамите по отношение на мъже. Участниците оповестяват, че са гледали порно приблизително 3.45 от 35-те дни, въпреки че тази стойност варира от 0 до 31 дни.

Като цяло дамите, без значение от ориентацията си, гледат повече порно в случаите, когато вършат повече секс с сътрудниците си. Потреблението на порнография се асоциира и с по-високо полово предпочитание – и при тях, при сътрудниците им.

При мъжете по отношение на дами по-високото ползване на порно се асоциира с по-ниски шансове за полова интензивност с техните партньорки. При мъжете по отношение на мъже пък се следи противоположното – по-високото ползване на порно усилва половата интензивност с колегата им.

„ Според някои проучвания хората, които гледат порно, стартират да се възбуждат по-често от порнографията, в сравнение с от своя сътрудник – пишат създателите на изследването. – Случаят обаче не е подобен при мъжете и дамите в еднополовите двойки. Съответно при някои двойки гледането на порно може да сътвори сексуален климат, който прокарва пътя до (или се включва в) половата интензивност на двамата. “

При всички участници обаче порнографията няма каквато и да е връзка с по-широкото задоволство от връзката им. Независимо от съответните привички, свързани с гледането на порно, общото задоволство от връзката наподобява незасегнато в другите типове взаимоотношения.

Разбира се, изследването има и своите ограничавания. На първо място, всички данни са предоставени непосредствено от участниците. Освен това всички са били доброволци – умерено можем да предположим, че сходно проучване е привлякло хора, които са по-отворени във връзка с порнографията и които не се срамят от тези свои привички. Освен това самият интервал на изследване (малко повече от месец) е прекомерно къс.

Проучването е оповестено в Journal of Social and Personal Relationships.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР