Днес половинвековен юбилей чества бронзовият медалист от Световното първенство в

...
Днес половинвековен юбилей чества бронзовият медалист от Световното първенство в
Коментари Харесай

БФС отбеляза половинвековния юбилей на Цанко Цветанов

Днес половинвековен празник празнува бронзовият медалист от Световното състезание в Съединени американски щати Цанко Цветанов. Емблематичният бранител на Златното потомство е роден на 6 януари 1970 година, а футболната си кариера стартира в Академик (Свищов). През 1988-а минава в Етър, където изиграва 141 мача и бележи 3 гола за състезание, печелейки шампионската купа на страната през сезон 1990/91. Следва трансфер в столичния Левски, за който Цветанов записва 54 дуела, на два пъти става отличник на България, един път подвига и Купата на страната. През 1995-а левият бек играе за немския Валдхоф (Манхайм), сред 1996-а и 1998-а е част от шотландския Абърдийн, а в идващите две и половина години е в Енерги (Котбус). Кратко завръщане в Левски му носи нова шампионска купа и Купа на България, а кариерата си бранителят приключва в Етър.

За националния тим Цанко Цветанов дебютира през 1991-ва и изиграва общо 40 дуела. Носител на бронзов орден от международното състезание през 1994-а, взе участие и на европейските финали в Англия две години по-късно.

След края на спортната си кариера работи като помощник в Левски, Литекс, България " А " и кипърския Анортозис; за малко застава отпред на Етър, след което е помощник-треньор на Ботев (Пловдив) и казахстанския Астана.

Българският футболен съюз честити юбилея на Цанко Цветанов и му желае здраве, благополучие и бъдещи триумфи!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР