Днес половин час преди традиционните вечерни антиправителствени демонстрации - в

...
Днес половин час преди традиционните вечерни антиправителствени демонстрации - в
Коментари Харесай

Обявиха и втори протест за днес: Правосъдие без каскет |

Днес половин час преди обичайните вечерни антиправителствени демонстрации - в 18.30 часа - от Инициативата " Правосъдие за всеки " провеждат митинг.

Той е под наслов " Правосъдие без каскет " с гледище за оставките на основния прокурор Иван Гешев и на Висшия правосъден съвет, както и за начало на същинска правосъдна промяна.

" Започваме митинги всяка сряда вечер пред Съдебната палата, като ще посетим и други регионални градове, с цел да покажем, че няма да отстъпим от тази цел! " афишират на страницата си във Facebook от Инициативата.

Ето и цялото известие за идното събитие:

На 23-ти септември излиза отчетът за България на Европейска комисия по новия механизъм за върховенството на правото, който в действителност ще бъде и отчет по към момента неотпадналия механизъм за съдействие и инспекция (б. ред. - Европейска комисия отсрочи оповестяването им преди ден). В Европейския парламент следва сериозна полемика за положението на правосъдната власт, неналичието на промени в прокуратурата и гражданските свободи. В Европа към този момент прогледнаха за тежките дефицити на право, независимост и правдивост в България, въпреки и до неотдавна да затваряха очите си за тези обстоятелства.

Сега е моментът да свършим нашата работа. За 10 месеца като основен прокурор Иван Гешев сподели цялостната си неприспособимост за поста, който заема, погази жестоко Конституцията, показва репресивния си жанр и се опита да измести съда при оповестяването на присъдите, раздавайки медийно правораздаване и държейки хора в ареста с месеци без обвинителен акт. Висшият правосъден съвет пък се трансформира в придатък на прокурорската воля и продължение на прокурорското сборище от резиденция " Бояна ".

Движение за права и свободи продължава да кадрува в правосъдната система, а политиците в Народното събрание отхвърлят даже да разискват ограничението на безспорната и безконтролна власт на инструмента, който не предстои на никакъв надзор! Ситуацията е такава, че към този момент са застрашени устоите на държавността и олигархията е присвоила напълно националния суверенитет, а това изисква твърда интервенция на суверена, с цел да върне правата и свободата си!

След 70 дни непрекъснати митинги и отхвърли на Борисов да подаде оставка, залъгвайки наивните с недоносения план за нова Конституция, е време да подчертаем дебело потребността от другата, даже по-важната оставка, тази на Каскета, яхнал правораздаването, и да поговорим за систематичния проблем в правосъдната власт, който би трябвало да бъде решен.

" Изчистете правораздаването и то ще почисти всичко останало " сподели Моника Маковей на наш конгрес през 2015 година Днес ние споделяме - ВРЕМЕ Е да стартираме от Гешев и подвластния състав на Висш съдебен съвет, който го " избра " и крепи, нанасяйки тежки вреди на правораздаването! Започваме митинги всяка сряда вечер пред Съдебната палата, като ще посетим и други регионални градове, с цел да покажем, че няма да отстъпим от тази цел!

Каним всички цивилен организации, публично изявени персони и същински опозиционни партии да поддържат този митинг и да заявят ясно позицията си за радикална промяна в прокуратурата и унищожаване на политическата квота във Висш съдебен съвет.
Настана време разделно, в което или подкрепяш народа си, или заставаш на страната на олигархията и плутокрацията. Ние знаем на чия страна сме, в този момент ще предизвикваме всички да се дефинират! Трибуната ни е отворена за всички, които имат какво да кажат, само че и които не оспорват цивилизационния избор на България като част от обединена Европа и като правова демократична страна.

ЗАЕДНО можем да спасим страната си и да я завещаем на децата и внуците си като чиста и свята република "!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР