Днес подуправителят, ръководител на управление Банков надзор, Димитър Костов информира

...
Днес подуправителят, ръководител на управление Банков надзор, Димитър Костов информира
Коментари Харесай

Заместник-шефът на БНБ иска от парламента да прекрати мандата му предсрочно

Днес подуправителят, началник на ръководство „ Банков контрол ”, Димитър Костов осведоми Управителния съвет на Българската национална банка за желанието си да внесе в Народното събрание оставка от заеманата служба, оповестиха от Българска народна банка. Във връзка с това господин Костов съобщи следното.

„ Извършената интензивна работа в ръководство „ Банков контрол “ през последните няколко години и реализирането на главната част от плануваните промени ми дадоха съображение към средата на мандата ми през 2018 година да помоля за неговото предварително преустановяване. По молба на шефа забавих осъществяването на моето желание, заради нововъзникналия размер задължения пред ръководство „ Банков контрол “ след декларираните през юни и юли м.г. проекти за присъединение към Единния контролен механизъм (ЕНМ). Днес, при към този момент откритата доста добра работна връзка с Европейската централна банка и ЕНМ в този развой и неговата напреднала фаза, е налице опцията да се отдръпва от управлението на ръководство „ Банков контрол “. Моментът е подобаващ и от позиция на хоризонта за ефикасното присъединение към ЕНМ, където прегледът на активите и стрес пробата на ЕЦБ ще бъдат единствено началните стадии от един по-комплексен развой. С цел положително ръководство и последователност в този развой, според мен, е целесъобразно на сегашния стадий да бъде потърсен нов началник на банковия контрол с шестгодишен небосвод. “

Г-н Костов също благодари на членовете на Управителния съвет и на всички сътрудници в Българска народна банка и банковия бранш за отличната взаимна работа и получаваната през годините професионална поддръжка, в това число по време на двата мандата отпред на ръководство „ Банково “ в Българска народна банка.

От името на Управителния съвет и персонално от свое име шефът Димитър Радев благодари на господин Костов за проявяваната висока отговорност и професионализъм, многочислените осъществени планове и цялостния принос към работата на централната банка във значими за нея и за банковата система стадии от 2005 година до момента. Управителят на Българска народна банка пожела на господин Костов триумфи в бъдещите му проекти.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР