Днес подаряваме първите 9 компютъра, с благодарност към Желязко Бонев,

...
Днес подаряваме първите 9 компютъра, с благодарност към Желязко Бонев,
Коментари Харесай

Старозагорци дариха 9 компютъра за нуждаещи се деца 

„ Днес подаряваме първите 9 компютъра, с признателност към Желязко Бонев, Андрей Новаков, Мартин Паскалев и хора от застрахователния бизнес “ . Това заяви общинският консултант от Стара Загора Николай Диков, който преди дни прикани в обществените мрежи да се помогне на деца, нямащи техническа опция да се образоват в онлайн форма, към която минаха българските учебни заведения поради изключителните ограничения за битка с ковид. На апела му се отзовали доста другари, познати, старозагорци, които изявили предпочитание да оказват помощ. Според Диков една от компликациите, пред които е изправено българското учебно заведение по време на изключително състояние, е онлайн образованието. 
Дарените през днешния ден компютри са прегледани и готови за работа благодарение на IT експерта Атанас Пашов, който е шеф на отдел „ Административно и осведомително обслужване “ в община Стара Загора. Ще бъдат подарени на най-нуждаещите се фамилии, които ще се изберат благодарение на Павлина Делчева, шеф на дирекция „ Социално подкрепяне “ в Стара Загора и след координиране с шефовете на учебни заведения.
Кампанията за обезпечаване на механически средства на нуждаещи се деца, с цел да продължат образованието си в електронна среда, остава отворена. Вече има увещание, че през идната седмица ще има нови дарения.
Очакват се и 10 модема с предплатен интернет за една година, които също ще се подарят на извънредно нуждаещи се фамилии, които нямат интернет съгласуваност вкъщи.
„ Апелирам към всички - дано който има опция, да бъде потребен и да подари работещ компютър, преносим компютър или таблет на нуждаещо се семейство, тъй като образованието на нашите деца е основата на тяхното по-добро бъдеще “, прикани още веднъж Николай Диков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР