Днес под мотото Заедно за по-добър интернет за 16-и път

...
Днес под мотото Заедно за по-добър интернет за 16-и път
Коментари Харесай

"Музейко" приютява основното събитие в Деня за безопасен интернет

Днес под мотото " Заедно за по-добър интернет " за 16-и път светът отбелязва интернационалния Ден за безвреден интернет като израз на загрижеността за сигурността на децата в цифровия свят.

Започнал през 2004 година по самодейност на Европейската комисия като начало на поредност от начинания, акции и действия, Денят за безвреден интернет се отбелязва през последните години в над 150 страни на всички континенти.

В България централното събитие е в детския теоретичен център " Музейко ", осведоми Центърът за безвреден интернет, който от 2007 година провежда национално събитие, приготвя материали за прилагане от учебни заведения, институции и организации, които желаят да отбележат датата. От 2018 година в организирането на разнообразни начинания и действия се включи и Коалицията за медийна просветеност в образованието.

По традиция в Деня за безвреден интернет на тържествена гала ще бъдат наградени трите най-хубави отряда петокласници, минали образование по програмата на Центъра за безвреден интернет " Киберскаут ". Тази година това са възпитаници от Аксаково, Елин Пелин и Пловдив. След това киберскаутите дружно с Младежкия панел на Центъра за безвреден интернет и Съвета на децата към Държавната организация за протекция на детето дружно ще обсъдят и предложат рекомендации към родителите за по-добра отбрана на техните деца във виртуалното пространство.

Вижте формалното видео на интернационалния Ден за безвреден интернет (за български надписи кликнете долу вдясно върху настройките с надпис HD и изберете " български " ).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР