Днес, почти всички в апартамента има саксия с красула или

...
Днес, почти всички в апартамента има саксия с красула или
Коментари Харесай

Подариха ми го преди години, а аз да не знам, че притежавам съкровище! Нищо и никакво цвете се оказа целебното хапче в дома ми!


Днес, съвсем всички в жилището има саксия с красула или “дървото на парите ”. Така хората назовават това растение заради кръглите му като монети дебели листа. Те съдържат доста сок, за чиито свойства малко на брой подозират, и през днешния ден взехме решение да ви разкажем как да превърнете елементарното стайно растение в същинско лекарство.

Първото нещо, за което би трябвало да ви предупредим, е, че листата на красулата с изключение на ценни вещества съдържат и  арсен, тъй че при приемането му вътрешно, трябва да се придържате прецизно към препоръчаната доза.

 красула

Когато имате  херпес по устните, би трябвало да мажете мехурите със сок от красула на всеки 30 минути или да извършите компрес със сока на растението и да го закрепите с лейкопласт.

За да се възстановите бързо от  болки в гърлото, е належащо единствено да изстискате сока от 10 листа и да го разтворите в чаша с вода. С получения разтвор би трябвало да се прави гаргара три пъти дневно.

 потребните свойства на Jade

Също по този начин се предлага да се мажат със сока от 10-15 листа засегнатите  от артрит и артроза стави преди лягане.

При  хемороиди  към засегнатото място би трябвало да се приложи разрязан лист от растението.

Дървото на парите лекува изгаряния, стрии,  рани и циреи  . За да извършите това, поставете пулпата на листата върху засегнатата област и направете превръзка, която би трябвало да се сменя на всеки 2-3 часа.

 потребните свойства на Jade

Сокът от листата на красулата отстранява сърбеж и възпаление от захапване от комари, пчели и оси. Можете да мажете раната 4-6 пъти дневно.

Растението оказва помощ при възпалителни  заболявания на бъбреците. Необходимо е да се пие 3 пъти дневно в продължение на 15 минути по 1 супена лъжица от следната инфузия: 5 смачкани листа, залети с чаша гореща вода, се оставят да се запарят в продължение на един час.

Ето какви свойства притежава  любимото на мнозина дърво на парите. Според националното вярване, в случай че красулата разцъфне, то домът, в който се намир, го очакват  богатство и разцвет. Така че се грижете за хубостта му, а то ще се погрижи за вас!

  За Жената
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР