Днес почти всеки има смартфон, а нещата, които можем да

...
Днес почти всеки има смартфон, а нещата, които можем да
Коментари Харесай

CES 2018: VIVO показа телефон с вграден в дисплея биометричен сензор



Днес съвсем всеки има смарт телефон, а нещата, които можем да вършим с устройството към този момент надминават даже стандартните компютри. Ето за какво, биометричната отбрана става все по-важна и огромните софтуерни компании се стремят да подобрят дизайна и равнището на защитеност на вградените в телефоните датчици. Слухове за вхраден в екрана датчик за пръстови отпечатъци се появиха още преди година, смяташе се даже, че флагманите на Samsung от S8 серията ще получат подобен, само че това по този начин и не се случи. Сега, на ревюто в Лас Вегас за пръв път виждаме сходно устройство и то идва от VIVO

Прототипът на VIVO Phone употребява много елегантно решение - Synaptic CMOS датчик - който на процедура съставлява доста дребна камера, залепена на задната част на OLED панела (при LCD вграждането е невероятно, поради подсветката). LED диодите осветяват пръста, подложен върху камерата, която на собствен ред " вижда " пръстовия отпечатък и го съпоставя с авансово запаметен в телефона.

На доктрина тази технология предлага опция да бъде подложен читател за пръстови отпечатъци на случайно място под екрана, и да бъдат избегнати дразнещите рамки. На процедура обаче може методът може да срещне избрани фундаментални спънки. Дисплеите на телефоните са най-често поврежданата част, макар всички гръмки маркетинг обещания за Gorilla Glass и други сходни устройчиви стъкла. Достатъчно огромна драскотина пред датчика или пък цепнатина, може да го извади от строя и потребителите да имат проблеми с отключването на телефона.

Използването на камера за датчик има и други отрицателни резултати - според от това какъв брой мощно потребителите натискат пръста си към екрана, изображението на отпечатъка се трансформира, което може да докара до мъчно различаване и доста неверни опити. Разбира се, този телефон е във фаза на първообраз и всички тези проблеми най-вероятно ще бъдат решени. Така че, можем да чакаме до година-две да забележим технологията в идващите топ телефони.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР