Днес почти няма дизайнер, който да не е експериментирал с

...
Днес почти няма дизайнер, който да не е експериментирал с
Коментари Харесай

Какво направи малката черна рокля толкова известна

Днес съвсем няма дизайнер, който да не е опитал с концепцията за дребната черна рокля и всяка жена има най-малко един подобен модел в сбирката си. Но по какъв начин стартира всичко? 

Още от 18ти век черното е бил знак на артистичността и романтиката. Но поради траурния си тип то рядко е попадало в ежедневния дрешник на дамите.

 Какво направи дребната черна рокля толкоз известна

За първи път роклята получава вниманието, което тя заслужава, поради Коко Шанел. По нейно време хората странят допустимо най-вече от черното, тъй като се пробват да се отърсят от траура на войната.

Въпреки това Габриел е решена да промени мнението на всички и да покаже, че дребната черна рокля би трябвало да е новият наложителен детайл в стила на дамите. През 1926 година в американския Vogue разгласяват фотография на къса, семпла, само че красива рокля, дело на Коко, която по това време е към този момент известно име в света на модата. Списанието разказва роклята като “задължителната униформа за всяка жена със жанр “.

Моделът на Шанел е бил с дълъг ръкав и обикновен дизайн, присъщ за дизайнерката. Този, който дава нежната и женствена кройка на роклята, е в действителност Кристиан Диор. В неговата сбирка наречена “New Look ” той изцяло прекатурва света на модата и се опълчва на мъжествените форми, които Шанел популяризира тогава. Той основава дребната черна рокля с желанието да оформи женското тяло, тъй че да имитира пясъчния часовник.

 Какво направи дребната черна рокля толкоз известна

А когато Одри Хепбърн се появява с емблематичната си визия с перли и нейната версия на модела във кино лентата “Закуска в Тифани ”, фурорът към дребната черна рокля става толкоз огромен, че и до ден сегашен моделът е обичан от дамите.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР