Днес почитаме Свети Николай Чудотворец - покровител на моряците и

...
Днес почитаме Свети Николай Чудотворец - покровител на моряците и
Коментари Харесай

В търсене на чудовището от синьото море

Днес почитаме Свети Николай Чудотворец - настойник на моряците и риболовците, а в по-ново време той се счита за бранител на банкерите и търговците. На Никулден ще ви срещнем с група пътешественици, които обикалят екзотични дестинации, с цел да заловен и снимат най-големите морски хищници. В последното странствуване с тях беше и кулинарният фотограф Илиан Илиев, който документира улова - от лодката до чинията.

Николай Бозаков - рисков риболовец: От всяка една изпусната риба човек научава доста повече, в сравнение с от всяка една хваната.
Рибар, авантюрист, идеалист. Николай Бозаков преследва, както самичък ги назовава - чудовищата на синьото море.
Николай Бозаков - рисков риболовец: Влизаме доста във вътрешността в океана с огромни лодки, живеем там някой път със седмици. Движението на лодката или на примамките вика рибата от доста надълбоко.
Преди дни дружно с кулинарния фотограф Илиян Илиев се върнали от Сейшелите. Една от неговите секрети - с цел да снимаш храна, би трябвало да обичаш да ядеш. Догодина следва да излезе и новата му книга с екзотични предписания.
Илиан Илиев - кулинарен фотограф: Върнахме се с към 100 предписания, подготвени, които включват главно рибите, които дружинката на Кольо хваща в океана.
Как на Никулден да сготвим риба по сейшелски?
Илиан Илиев - кулинарен фотограф: Изчиства се, дребна риба, поставя се малко къри, малко кориандър, чесън, и по този начин се пече на скара.
Най-голямата риба, която Николай е хванал е над три метра. Борбата от време на време трае часове. Има обаче и съвсем невъзможни за улавяне риби.
Николай Бозаков - рисков риболовец: Джайънт равели е най-желаният трофей, огромните екземпляри от тези риби са може би най-силните риби, които могат да се заловен в света.
Желанието да хванеш своя Моби Дик може да е единствено фантазия. Но пък трае цялостен живот.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР