Днес почитаме паметта на жертвите на комунизма в България. Депутати,

...
Днес почитаме паметта на жертвите на комунизма в България. Депутати,
Коментари Харесай

Депутати на ГЕРБ-СДС почетоха паметта на на жертвите на комунистическия режим

Днес почитаме паметта на жертвите на комунизма в България. Депутати, членове и управлението на партия ГЕРБ-СДС сервираха цветя и венци пред паметника на починалите. Денят беше избран като подобен с решение от 19 януари 2011 година по времето на кабинета „ Борисов “ по предложение на президентите Жельо Желев и Петър Стоянов.

Денят не е определен инцидентно, защото, в нощта на 1 против 2 февруари 1945 година Народният съд осъжда на гибел трима регенти, 67 депутати, министри, генерали, полковници, банкери. Присъдите са изпълнени на същия ден. Много от околните на подсъдимите са изселени, малко преди присъдите.

Според статистиката са издадени общо над 10 000 в 131 процеса. На гибел са наказани над 2 600 души. Около 200 души са били избити още преди правосъдните процеси.

„ Това е дата, която би трябвало да се помни и да не се не помни, тъй като жертвите на комунизма не са просто история. Ние би трябвало да се борим всеки ден за нашата народна власт и за това да живеем в либерален свят. Това е непрестанен развой, във всеки един миг можем да се върнем назад в тоталитаризма, в случай че не бъдем задоволително деликатни и, в случай че не отстояваме нашите грашдански позиции. Хората, които са починали в следствия на закононарушенията на комунизма заслужават да бъдат помнени и в никакъв случай да не бъдат забравени “, съобщи Деница Сачева пред кореспондент на.

Заместник-председателят на ГЕРБ съобщи, че всяка година сервират цветя и венци в памет на тези, които по времето на комунистическия режим са били класифицирани като неуместни, като хора търсещи независимост, народна власт и това е била тяхната виновност. „ Трябва да помним, би трябвало да е ясно, че бъдещето зависи от това, което вършим през днешния ден. Да пазим паметта на тези хора, да си даваме сметка, че на всички места по света има има хора, които не престават да живеят в режими, които лимитират свободата, които по същия метод мракобесно и брутално погазват човешки права “, съобщи Митов.

Той добави, че тези инстикти не са изчезнали и до през днешния ден и непрекъснато се появяват хора, които желаят да вземат властта, с цел да се разправят с тези, които не са съгласни с тях.

„ Никога повече няма да позволим комунизма и неговите наследниците да ръководят България. Ние принадлежим към демокрацията и европеският път на страната “, съобщи Георг Георгиев.

 



Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР