"Днес почитаме паметта на жертвите на кървавия атентат от 11

...
"Днес почитаме паметта на жертвите на кървавия атентат от 11
Коментари Харесай

Цветанов за атентата на 11 септември: Ужас, каращ ни да осъзнаем колко свирепи могат да бъдат враговете на демократичния свят

"Днес почитаме паметта на жертвите на кървавия атентат от 11 септември 2001г. и на тези, жертвали живота си в избавителните акции след офанзивите ". Това написа Цветан Цветанов в профила си във Facebook във връзка възпоменанието, което ще се организира през днешния ден в Съединени американски щати.

"2 977 изгубени човешки живота на възраст от 2 до 85 години, за 102 минути след първия удар в Северната кула на Световния търговски център и двете кули близнаци са в руини. Тази статистика е единствено един дребен откъс от ужаса на терористичните офанзиви на 11 септември 2001г. Ужас, който ни накара да осъзнаем какъв брой свирепи и безкомпромисни могат да бъдат враговете на демократичния свят и метод на живот. Показа ни и какъв брой по-тясно и по-ефективно би трябвало да работят службите и правоохранителните органи между тях на интернационално равнище, с цел да може освен да противодействаме, само че и да предотвратяваме бъдещи офанзиви против евро-атлантическото пространство и неговите полезности.

Осемнадесет години след атентата ограниченията за сигурност и опитът на правоохранителната общественост в битката с тероризма са се нараснали, само че и заканите стават все по-сложни и многолицеви. Затова е значимо дружно с нашите евро-атлантически съдружници и сътрудници да продължаваме да работим в името на сигурността на жителите по метод, който да съхранява демократичните свободи и права, да работим за една сигурност, основана на полезности и взаимно доверие! ", написа още той в поста си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР