Днес почитаме храбростта на всички воини на пловдивския гарнизон, които

...
Днес почитаме храбростта на всички воини на пловдивския гарнизон, които
Коментари Харесай

Каракачанов категоричен: Развитието на Специалните сили ще продължи

Днес почитаме храбростта на всички воини на пловдивския гарнизон, които паднаха по бойните полета на Балканската, Междусъюзническата, Първата и Втората международна война за реализиране на българския народен блян - обединяването на всички българи под един покрив. На този празник означаваме и всички български воини, които в спокойно време се готвиха и служиха да пазят териториалната целокупност и суверенитета на България.

Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността през днешния ден, 4 юли, в Пловдив, където се организира обред по освещаването и връчване на бойното и на представителното знаме на Съвместното командване на специфичните операции(СКСО). На церемонията участва и министър-председателят Бойко Борисов, оповестиха от пресцентъра на министерството на защитата.

Връчването на знамената на Съвместното командване на специфичните интервенции е акт, с които се минава в следващия стадий от развиването на българските Специални сили. То ще продължи и със основаването на още една група на специфичните сили в София, добави министър Каракачанов. „ Убеден съм, че с уменията, които получавате, под управлението на вашите командири вие ще оправдаете вашия лозунг – „ Там, където другите не могат “. Не забравяйте, че в българския боен музей има десетки непознати бойни флагове от победените наши съперници, само че на никое място по света няма пленено българско бойно знаме. Пожелавам ви да пазите знамената чисти и неопетнени и да забивате знамето върху позициите на победения съперник, само че в никакъв случай да не пада в непознати ръце “.

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави военнослужещите от СКСО за приемането на новото им бойно знаме и им пожела здраве и триумф в службата. "При районни спорове, или, в случай че не дай Боже нещо се случи, това са хората, на които най-вече разчитаме ", акцентира той.

Борисов пред Спецсилите: Това, което съм ви заречен, е изпълнено

Като шеф на защитата стоя зад Съвместното командване на специфичните интервенции. Заставам зад думата „ взаимно “. Това съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов в своето приветствено слово във връзка връчване на бойното знаме и откриването на Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО). Той беше безапелационен, че извършената през вчерашния ден сертификация на Тактическата група за специфични интервенции (ТГрСО) за застъпване в дежурство към силите за отговор на НАТО е била сполучлива, динамична и комплицирана, посредством точно на вложените взаимни старания.

Адмирал Ефтимов благодари на държавното и политическото управление на Министерството на защитата за това, че в границите на Стратегическия обзор на защитата са ускорили основаването на СКСО.

Адмирал Ефтимов се обърна към командира на Специалните сили генерал-майор Явор Матеев: „ Господин военачалник, в строя към този момент имате и други униформи на типовете Въоръжени сили, дано този брой се множи! Зад вас застават и командирите на типовете Въоръжени сили и всички командири от формирования от Българската войска. Работете за съвместността, това е належащо в актуалните условия! “, прикани началникът на защитата.

В слово-отговор генерал-майор Явор Матеев акцентира, че през днешния ден е незабравим ден за Силите за специфични интервенции на Българската войска. "Специалните сили на Българската войска минаха през върхове, само че и доста тествания ", уточни той. "И през днешния ден даваме всичко от себе си с това, с което разполагаме, с цел да изпълняваме нашите задания в полза на националната сигурност и суверенитета на Република България ", сподели генерал-майор Явор Матеев. "Всичко, което сме постигнали, е с помощта на общия ни труд. Само с религия и труд мъжете и дамите от Специалните сили реализираха това, което сме през днешния ден: извоюваха своето място в йерархията на Българската войска и своето особено място в архитектурата на националната сигурност на Република България ", сподели още генерал-майор Матеев.

Ритуалът по освещаването на знамената отслужи Негово Високо Преосвещенство Пловдивският митрополит Николай в съслужение със свещеници от Пловдивска епархия. След освещаването и обичайния обред по забиването на пирони в дръжката, бойното и представителното знаме на СКСО бяха връчени от министър-председателя и министъра на защитата на генерал-майор Явор Матеев. Официално беше открита и постройката на Командването, към този момент като Щаб на СКСО, с новата емблема на нея.

На връчването на знамената участваха още ръководителят на Комисията по защита в Народното събрание о.з. военачалник Константин Попов, командири на военни формирования, народни представители, представители на локалната и централната власт в Пловдив, ветерани. Сред непознатите посетители бяха командващият специфичните сили на Съединени американски щати в Европа военачалник майор Кърк Смит, както и командирите на специфичните сили в Гърция и Румъния – ген. майор Георгиос Цицокостас и бригаден военачалник Дачиан Шербан.

Командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев връчи плакет на Командването на министър-председателя, министъра на защитата, началника на защитата, ръководителя на Комисията по защита в 44-ото Народно заседание и госпожа Валентина Боцева, брачна половинка на предходния шеф на защитата военачалник Андрей Боцев, в символ на благодарност за взаимната им работа.

В Пловдив довечера не престават тържествените събития по случай празника на гарнизона на 4 юли.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР