Днес почина съпругата на Мартин Филипов – Марто Дебелия. Той

...
Днес почина съпругата на Мартин Филипов – Марто Дебелия. Той
Коментари Харесай

Почина съпругата на сводника Марто Дебелия

Днес умря брачната половинка на Мартин Филипов – Марто Дебелия. Той е съден за трафик на хора за полова употреба и склоняване към проституция, осъществени в изискванията на рисков рецидив. В момента той е в Бобовдолския затвор. 38-годишната брачна половинка на благоевградския сводник е умряла на път за болничното заведение, оповестява struma.bg. На младата жена й прилошало вкъщи и околните й незабавно извикали кола за спешна помощ. За злощастие тя е издъхнала на път за болничното заведение.

Информацията за сводническата активност на Мартин Филипов - Дебелия стартира да се разплита около показанията на няколко проститутки. Именно те разказали на служителите на реда за сутеньорската му мрежа. Момичетата се решили да се опълчат на Дебелия след скандал с него за пари. Те недоволствали, че желае да удържа от ден на ден от заработеното от тях, научи БЛИЦ. По време на следствието са подслушвани както телефоните на сводника, по този начин и на няколко полицейски чиновници, за които е имало подозрения, че са съпричастни към неговата активност. Четири девойки, които са карали да проституират, към този момент са дали показания и са разпитани пред арбитър.

Момичетата показват, че са принуждавани да проституират със закани както към тях персонално, по този начин и към фамилиите им. Те са свидетелствали още, че това, което изкарвали, са делели 50/50 и не им е давана опция да отхвърлят клиенти. Всъщност точно дамите са слабото звено на Марто Дебелия. При първото му задържане през 2008 година далаверите му във Франция се разплитат около някогашната му брачна половинка Мария, работела за него като мадам.

Благоевградчанинът Мартин Димитров – Марто Дебелия е изкарвал по 10 000 лева от една продажница на месец, а по 250 лева плащал за полицейска протекция. Шокиращите детайлности станаха известни на брифинг в благоевградската прокуратура. Едната от дамите била принудена от Марто Дебелия да проституира, защото детето й било болно и тя взела назаем 600 лева от него. Друга от жертвите му била с наркотична взаимозависимост. Биел ги и ги заплашвал. Във връзка с разкритията бяха арестувани и шефът на БОП - Благоевград Петър Кънев и кварталният служител на реда Стефан Филипов. Те са били обект на наблюдаване от няколко месеца. Благоевградският сводник и сутеньор Мартин Филипов – Марто Дебелия бе арестуван дружно с една жена в хотел „ Рио”, където бяха осъществени обиски.

Това се случи на 1 юни през 2016 година.

В края на 2011 година Мартин Филипов излезе от френски затвор, където престоя 3,5 години за склоняване към проституция на българки в Ница. Издадоха го девойките и най-много някогашната му жена Марияна, която във Франция "дирижирала " бизнеса и пращала парите на мъжа си в Благоевград. Мартин Филипов е първият в страната, чието имущество бе иззето от комисията "Кушлев ". Това стана на през 2009 година с влезнала в действие присъда на благоевградските магистрати за лишаване в интерес на страната на имущество, добито от незаконна активност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР