Днес по време на ракетните удари на Русия срещу Украйна

...
Днес по време на ракетните удари на Русия срещу Украйна
Коментари Харесай

Две ракети са паднали на полска територия. Има жертви!

Днес по време на ракетните удари на Русия против Украйна две ракети са паднали в село на полска територия. Селото се намира на към 10 км от украинската територия. Има двама убити. Засега информацията е непотвърдена от публични източници.
Високопоставен представител на американското разузнаване е декларирал, че ракетите са съветски, представен от Асошиейтед прес.  Източникът е поискал да резервира анонимност заради деликатността на въпроса.
Полската пожарна заяви за двама починали при детонация в село Пшеводув, в източната част на страната, на десетина километра от границата с Украйна.
Премиерът Матеуш Моравецки е свикал изключително съвещание на държавна комисия за национална сигурност и защита, заяви представителят на кабинета Пьотър Мюлер.
Засега полското държавно управление не е удостоверило известието за паднали на територията на страната съветски ракети.
По информация на в. " Газета виборча " съветска ракета, прехваната от украинската противовъздушна защита, се е отклонила от траекторията си и е поразила трактор в селскостопански обект, където се суши зърно. Загинали са двама мъже.
Министерството на защитата на Съединени американски щати знае за известията и ги ревизира, само че за момента не може да ги удостовери, сподели неговият представител бригаден военачалник Патрик Райдър, представен от Ройтерс.
Чешкият министър-председател Петър Фиала и президентът на Литва Гитанас Науседа излязоха с първи мнения след известията за паднали съветски ракети на територията на Полша, съобщи Ройтерс.
Отломка от падналите ракети
" Ако Полша удостовери, че съветски ракети са паднали на нейна територия, това ще значи нова ескалация от Русия ", написа Фиала в " Туитър ".
Науседа разяснява обстановката, като увери, че Литва стои солидарно до Полша.
" Обезпокоителни вести от Полша довечера. В непосредствен контакт сме с полските ни другари. Всеки сантиметър територия на НАТО би трябвало да бъде отбранявана ", разяснява Науседа също в Туитър ".
Русия отхвърли изрично изстреляни от нея ракети да са паднали в Полша през днешния ден , съобщи ТАСС, като се базира на съветското министерство на защитата.
В изказване то назова информацията " умишлена провокация " за разпространение на подправени вести за Русия.
Руското министерство на защитата отхвърли въоръжените сили на страната да са изстрелвали ракети в региона на полско-украинската граница.
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че НАТО следи обстановката в Полша, а съдружниците са в тясна консултация между тях, съобщи организация Ройтерс.
Съгласно член 5 нахлуване против един съдружник на НАТО се смята за нахлуване против всички съдружници.
От Пентагона обявиха, че още не може да удостовери известията в медиите, че две съветски ракети са паднали на територията на Полша - страна членка на алианса, само че че проверява изказванията.
" Запознати сме с изявленията в медиите, в които се твърди, че две съветски ракети са блъснали място в Полша или на границата с Украйна ", съобщи представителят на Пентагона Пат Райдър.
" В момента не разполагаме с информация, която да удостоверява, че е имало ракетен удар ", съобщи Райдър пред кореспонденти, като добави, че Пентагонът " изследва въпроса в допълнение "
Очаквайте детайлности!
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР