Днес по време на дебата за незаконното задържане на един

...
Днес по време на дебата за незаконното задържане на един
Коментари Харесай

Илхан Кючюк поиска от ЕК да осъди незаконните действия на Бойко Рашков

Днес по време на дебата за противозаконното задържане на един от водачите на опозицията в България, евродепутатът Илхан Кючюк упрекна някогашния вътрешен министър Бойко Рашков в нелегално ограничение на свободния избор на българските жители.

По думите му в България нарушаването на конституцията и правото се е трансформирало в норма през последните няколко месеца, а карцерът на опозиционен водач е кулминационната точка на противозаконните дейности на Бойко Рашков.

„ Един вътрешен министър си позволяваше да заплашва политически деятели. Да ги кара наложително да подписват протоколи. Предупреждаваше ги по тази причина, че са дейни по време на предизборна акция.

 

Примерите са доста – младеж на 27 години от Айтос, общински консултант, претендент за депутат, привикван от полицията и разпитван за какво е раздавал осведомителни материали, брошури, писалки.

 

Втори образец също доста очевиден – хора с проблеми, двигателни проблеми, някои от тях са се родили по този начин. Българската полиция под вещото управление на Бойко Рашков отива и ревизира тези хора. Пита ги дали имат в действителност двигателни проблеми, кара ги да вършат извършения. “, безапелационен бе Кючюк.

Илхан Кючюк изиска от Европейска комисия да осъди противозаконните дейности на Бойко Рашков, тъй като по думите му това не е обикновено в една страна членка в XXI век.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР