Днес по обяд предстои да бъде решено бъдещето на футбола

...
Днес по обяд предстои да бъде решено бъдещето на футбола
Коментари Харесай

УЕФА поставя краен срок за завършване на всички първенства в Европа

Днес по обяд следва да бъде решено бъдещето на футбола в Европа след рецесията с пандемията от ковид, която замрази всички спортни събития на Стария континент. Футболната централа УЕФА провежда видеоконферентен диалог с представители на всичките си 55 членове, като след него би трябвало да бъдат взети някои значими решения по отношение на дотъкмяване на сезоните в другите шампионати, както и в евротурнирите. Ще бъдат обсъждани и въпроси като заплатите на футболистите и трансферния прозорец.

Смята се, че от УЕФА ще предложат три разновидността на федерациите. Първият е шампионатите да бъдат рестартирани на 15-16 май, вторият е това да стане в края на май и началото на юни, а последната алтернатива е мачовете да се възобновят най-късно до 21 юни. От централата ще слагат и краен период за довеждане докрай футболния календар в Европа, като датата е 31 юли. До тогава всички мачове във всички шампионати би трябвало да са изиграни и да бъдат избрани всички евроучастници за идната акция. В противоположен случай може да се стигне до неуспех на сезона.  УЕФА свика нова среща в сряда, ще се разискват три значими тематики

Все отново от УЕФА няма да постановат мнението си и ще оставят другите федерации сами да преценяват по кое време ще възобновят мачовете в своите страни според от това каква е ситуацията с пандемията от COVID-19. На някои места в Европа ситуацията е много по-тежко от други и по тази причина никой няма да бъде притискан от горната страна.  УЕФА: Всяка федерация може да вземе решение за своето състезание

Това се отнася и за България, където в efbet Лига има да се изиграят още 2 мача от постоянния сезон, като по-късно са планувани и още 10 кръга плейофи. Освен това би трябвало да се изиграят полуфиналите и финалът в шампионата за Купата на България.

Почти на 100% е несъмнено, че във всички шампионати на Стария континент мачовете ще се играят без аудитория, когато шампионатите се възобновят.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР