Днес по обяд по традиция в храмовете се отслужва Второ

...
Днес по обяд по традиция в храмовете се отслужва Второ
Коментари Харесай

Във Варна бе отслужено Второ Възкресение

Днес по обяд по традиция в храмовете се отслужва Второ Възкресение, като Евангелието се чете на разнообразни езици.

Във варненския катедрален храм от 11 часа в първия ден на Пасха бе отслужена Вечерня с четене на светото Евангелие на разнообразни езици.

В своето Пасхално обръщение на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан се помоли за мир.

На вас, възлюбени в Господа рожби на Варненската и Великопреславска епархия, от все сърце молитстваме да бъдете усърдни във вашия нравствен героизъм, та като положителни християни да изпълнявате своя църковен и цивилен дълг. Пребъдвайки в светостта на Православната черква, вие ще се издигате духовно все по-високо и ще привлечете върху себе си благоволението и милостите на Небесния ни Отец. Една от най-големите Негови милости е мирът, при който и цялото останало публично и църковно строителство се урежда наред. Нека да се молим Богу с думите на великия оракул Исаия: „ Господи! Ти ни даруваш мир, тъй като и всички наши каузи Ти уреждаш за нас “ (Ис. 26: 12).

И в този момент, когато вярата става притежание на забележителна част от нашия народ, е доста значимо да се стигне до осъзнатата нужда за тясната взаимовръзка сред вярата и живота. Вярата не е единствено обичаи и традиции, само че действителният нравствен опит, вярата е разбиране и съответстващият на тези убеждения метод на живот. За да оценим в цялост значимостта и смисъла на вярата в персоналния, фамилния и публичния живот, както и смисъла на светото Православие за България, ние можем да го създадем единствено тогава, когато се научим да мотивираме своите действия и своето държание с нравствените правила на вярата.

Нека Божията мощ, която се яви в света посредством Възкресението на Спасителя, да умножи нашите сили, с цел да можем с разсъдък, воля и сърце, просветени от вярата, да намерим пътя на живота. Всички вас, скъпи братя и сестри, поздравяваме с празника на избавителната Пасха Христова!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР