Днес Пловдив се превръща в туристическо средище не само заради

...
Днес Пловдив се превръща в туристическо средище не само заради
Коментари Харесай

Кметът пред туроператори от цял свят: Пловдив преживя туристически бум

Днес Пловдив се трансформира в туристическо средище освен поради безспорното си място в културната карта на света, само че и с богатото си културно завещание, разнородни културни прояви. Това сподели в приветствието си при откриването на 11-та Международна среща по туризъм кметът на Пловдив Здравко Димитров. Той акцентира, че през последните няколко години туристическата промишленост в града е претърпяла същински взрив.

Срещата е част от събитийния календар на община Пловдив, който събира на едно място интернационалните и български специалисти от туристическия отрасъл, представители на общините.

" Пловдив има голям капацитет. Ще продължим да усилваме растежа на туристически визити, още повече, че като Европейска столица на културата /ЕСК/ привлякохме вниманието на хора от целия свят към България и Пловдив ", сподели още кметът. Той акцентира, че община Пловдив ще продължи плана ЕСК и отсега нататък, като ще подкрепя начинания и събития, които способстват за одобряването на града като привлекателна дестинация за културен туризъм.

Пловдив е една от 9-те дестинации, които Министерството на туризма създаде още през 2015 година и които всяка една година надграждаме посредством тяхното разпространение, употребявайки разнообразни форми на цифрова и обичайната реклама, разяснява министърът на културата Николина Ангелкова. По думите й градът има сериозен капацитет по повод и на балнео и спа туризма, за което има подписано съглашение с немските здравно-осигурителни каси за визити на немски туристи.

Според министър Ангелкова туризмът ще продължава да бъде един от фокусите на стопанската система в града. Летището е извънредно значимо за Пловдив, като чакаме до края на годината да бъде оповестена концесията, което да притегли повече полети към област Пловдив и по-конкретно към зимния курорт Пампорово, посочи тя.

Основната тематика, върху която попада фокусът на тазгодишното издание на Международната среща по туризъм, е " Епископската базилика и мозаечното завещание на Филипопол " в чест на включването им в индикативния лист на ЮНЕСКО за значими културни и естествени обекти.

Във форума вземат участие 76 туроператори от 14 страни - Турция, Германия, Украйна, Кипър, Италия, Англия, Мароко, Македония, Хърватия, Словакия, Румъния, Швеция, Нигерия и България. Според уредниците ползата на задграничните участници годишно е предизвикан от положителните благоприятни условия за настоятелен контакти, които дава форматът, както и фактът, че на едно място се събират представители на всички заинтригувани страни от туристическия отрасъл да споделят хрумвания, опит и да дискутират трендовете в туристическия бранш.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР