Днес пластмасата се открива в огромна част от заобикалящите ни

...
Днес пластмасата се открива в огромна част от заобикалящите ни
Коментари Харесай

4 начина за почистване на пластмасови предмети вкъщи

Днес пластмасата се открива в голяма част от заобикалящите ни предмети, в това число съдовете. Заради характерната си химична природа, тя елементарно се свързва с мазнините, да вземем за пример. Това прави измиването на пластмасовите съдове същинско предизвикателство.

В идващите редове ще се срещнем с няколко хрумвания за разчистване на пластмасовите предмети.

За по-лесно премахване на мазнини е уместно да накиснем съда единствено в препарат, без вода, за известно време. След което да го измием с гъбата.
 Снимка 420282

Содата е ефикасен метод за разчистване на пластмасови предмети. Приготвя се паста в съответствие 3:1 - 3 лъжици сода към 1 лъжица вода. Получената примес би трябвало да има консистенцията на паста за зъби. С тази паста се натрива добре предметът, като за задачата може да използваме остаряла четка за зъби или плат. Оставя се да престои 20-30 минути и се отмива.

Друг метод за справяне с мръсотията по пластмасовите предмети е потреблението на разтвор на белина в съответствие 1 лъжица белина в 1 чаша вода. Замърсените предмети се потапят в този разтвор и престояват 5-10 минути, след което се изтриват с гъба или парцал (като не забравяме да използваме ръкавици и да пазим облеклата си) и се изплакват доста добре, с цел да бъде отстранена белината изцяло от предмета, изключително в случай че е съд или уред за хранене.
 Снимка 420283

Оцетът е положително средство за унищожаване на петна от твърда вода, мухъл и мазнини. Приготвя се разтвор на оцет във вода в съответствие 1:1 и с него щедро се напръскват благодарение на разпръсквач нечистите повърхности. Изтриват се с парцалче и се измиват добре с вода.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР