Днес писах на премиерите на Гърция, Испания, Ирландия, Португалия, Словакия

...
Днес писах на премиерите на Гърция, Испания, Ирландия, Португалия, Словакия
Коментари Харесай

Борисов търси подкрепа за българските превозвачи в ЕП

Днес писах на министър председателите на Гърция, Испания, Ирландия, Португалия, Словакия и Хърватия, както и на водачите на ЕНП партии от тези страни, с молба да поддържат напъните на българските евродепутати за удължение на периода за диспути и разработване на едни по-балансирани и обективни ограничения по пакета " Мобилност ".

Това написа във " Facebook " министър председателят Бойко Борисов.

Той благодари на ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни , с който беседва предходната седмица по тематиката, че е взел поради причините против актуалните текстове, които са му изложили и евродепутатите от България, Унгария, Полша, Латвия и Литва.

Таяни разгласи, че има правна неизясненост, откакто 2/3 от текстовете са отхвърлени от транспортната комисия и Европейският парламент на следващия ден още веднъж ще гласоподава дали пакетът да остане в дневния ред на тази пленарна сесия, добави Борисов.

Борисов да звънне на Таяни, в случай че е угрижен за превозвачите, прикани по-рано депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

По думите му държанието на тримата евродепутати , които не участваха през вчерашния ден на гласуването на дневния ред, е позорно, защото са изпуснали шанса с два гласа да се отхвърли предлагането.
 Борисов да звънне на Таяни, в случай че е угрижен за превозвачите, зове Свиленски
Борисов да звънне на Таяни, в случай че е угрижен за превозвачите, зове Свиленски

Борисов съобщи българските жители

В момента има една опция, господин Борисов да покаже, че е фактически угрижен за българските превозвачи. Ако до края на деня се свърже с ръководителя на Екологичен потенциал Таяни и го убеди да отдръпна точката ", съобщи Свиленски и изясни, че доколкото му е известно единственият, който може да промени да отдръпна това от дневния ред е Таяни. " доколкото знам те са от една партия ", уточни още Свиленски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР